Peněžní deník - poraďte

• (neregistrovaný)

14. 9. 2009 18:10

Ahoj, rád bych se zeptal na některé dotazy pokud je to možné.

Bylo mi řečeno, že pokud budu uplatňovat paušální výdaje 60% tak mi stačí k daňové evidenci pouze peněžní deník a výpisy z jednotlivých účtů. Příjmové doklady vystavovat nemusím, protože samotný výpis z účtu se bere jako příjmový doklad.

Snad se tedy nemýlím pokud ano opravte mne, ale na finančním úřadě by s tímto neměl být problém. Teď ale k dotazům.

V peněžním deníku si vedu tedy pro každý účet své buňky (PayPal.com, Bank. účet, hotovost, Moneybookers.com) kde mám k jednotlivým účtům napsány příjmy s popisem a datumem.

Jde mi o to jak mám postupovat když převádím mezi účty většinou z PayPal.com a Moneybookers.com na bankovní účet protože jinak to vybrat nejde, zaznamenává se toto do peněžního deníku popřípadě jakým způsobem a kam?? Aby poté nevznikl dvojitý zisk jednou na PayPal a jednou na bank. účtu. Jsem v tomhle trochu začátečník.

Jak je to s výběry pro vlastní potřeby? Musí se taky zapisovat do peněžního deníku?

Prosím o radu jak by jste toto řešili, aby to stačilo Fú a zároveň aby si s tím věděl rady účetní který poté bude dělat daně jednou za rok.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 9. 2009 18:55

IrenaŠ (neregistrovaný)

Re: Peněžní deník - poraďte
      Při uplatňování výdajů %, vůbec nemusíte vést peněžní deník, pouze záznamy o příjmech a evidenci pohledávek.

• 15. 9. 2009 8:07

jk. (neregistrovaný)

Vzhledem k tomu, že píšete "zároveň aby si s tím věděl rady účetní který poté bude dělat daně jednou za rok", bylo by nejlepší se poradit s ním, jakou formou to máte vést, aby to jemu vyhovovalo.

• 15. 9. 2009 11:06

Dagmara (neregistrovaný)

Já vedu svému příteli evidenci, také uplatňuje výdej % a tím že má všechny platby v hotovosti tak jen vystavím fakturu s přijmovým dokladem a archivuji výpisy z banky kde jsou platby SP + ZP, na konci roku udělám v obyčejné excellové tabulce soupis přijmů, vyplním DP, přiložím potvrzení od "odpisech" ze ZD a hotovo. Přítel byl již na kontrole na FÚ a nebyl s ničím žádný problém.. je fakt že teda on to má hodně jednoduchý a tím že má výdej % tak se mu nevyplatí si ani evidovat automobil...

• 15. 9. 2009 15:14

LukasP (neregistrovaný)

Díky za odpovědi, mě jde spíše o to, pokud mám k dispozici více účtů jako Paypal účtu, bankovního účtu. Hotovost nikdy nepřijmu, vzhledem k tomu, že podnikám elektronicky. Jak je to s převáděním na jednotlivé účty a deníkem.

• 16. 9. 2009 0:48

Zdena R (neregistrovaný)

Zdanitelný příjem máte v okamžiku, kdy Vám odběratel zaplatí za zboží, nebo službu na příslušný účet. Všechny další převody mezi účty už nemají vliv na základ daně. Na výpisech z účtů si udělejte poznámky, zda jde o příjem z podnikání, nebo o mezibankovní převod. Deník nemusíte vést a pokud ano, tak v něm příjmy takto rozlište, nejlépe zvláštním sloupcem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).