Hlavní navigace

Prodloužení RD + SP + ZP

  • (neregistrovaný)

    15. 9. 2009 10:27

    prosím o radu, končím RD - věk dítěte 3 roky. Bohužel mi ho nevzali do školky pro nezralost a tak jsme se se zaměstanavtelem dohodli na prodloužení do 4 letech. jakým způsobem to te´d máme vyřídit "papírově"? Vím jen že musím zaměstnavatele požádat o neplacené volno ale nevím jak to mám formulovat - jestli přímo žádat o neplacené volno nebo o prodloužení RD. A druhá věc, jak je v tomto případě s placeným pojištění? Musím si ho platit sama? a co se musí doložit na sociálku a zdravotní...
    Na sociálce mě paní dost hrubě odbyla že tohle ví naše mzdová účetní ale když jaksi v té firmě je jen jeden zaměstananec tak asi nemůže vědět vše... že?
    Moc díky za vysvětlení..

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 9. 2009 10:37

      Renáta (neregistrovaný)

      Re: prodloužení RD + SP + ZP
      ZP si platit nemusíte, spadáte do kategorie, kdy je plátcem ZP stát. Zaměstnavateli napište a doručte žádost o neplacené volno do 4 let věku dítěte. Na rodičovský příspěvek nárok zřejmě nemáte (tedy pokud jste si vybrala tříletou variantu vyplácení), takže zkuste zažádat o nějaké přídavky (na dítě, na bydlení apod.)

    • 15. 9. 2009 10:42

      Dagmara (neregistrovaný)

      Re: prodloužení RD + SP + ZP
      nárok nemám, měla jsem RP do věku 3 let.. přídavky zřejmě nedostaneme, partner má vysoký příjem - naštěstí :-/ Takže moc děkuji, šlo mi hlavně o to abych třeba za rok nezjistila že dlužím na pojistném... Přeji hezký den

    • 15. 9. 2009 11:18

      Renáta (neregistrovaný)

      Re: prodloužení RD + SP + ZP
      Na pojistném nic dlužit nebudete, ale zapomněla jsem napsat, že si na svou zdravotní pojišťovnu musíte dojít a nahlásit, že spadáte do kategorie – Osoby celodenně, osobně a řádně pečující alespoň o jedno dítě do 7 let věku nebo nejméně o dvě děti do 15 let věku. Pak už bude všechno ok.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).