Re: DPČ a stanovení příplatku noční
u DoPČ ze zákona příplatky nenáleží, pokud je chcete přiznat můžete
stanovili jste mu 70 Kč/hod., tak za noc dejte 10% (7 Kč)jako by pracoval na prac. smlouvu
příští čtvrtletí bude průměr už aktuální, ze kterého těch 10 % spočítáte
dojednejte tedy tento příplatek a všechny ostatní, které chcete platit, v dohodě
Re: DPČ a stanovení příplatku noční
díky, vím, že nenáleží, ale v dohodě je bude mít stanovené, původně jsem chtěla dát 70 ale pak se mi to zdálo zase neúměrné, protože nepracuje celý měsíc a jen pár hodin a pokud někdo nastoupí za min.mzdu, pak má hod.pravd.průměr "jen" 49,06 (při měsíčním úvazku 163,05) tak se mi to zdálo právě nepoměr ...této dát rovnou stanovit 70/hod. pravd.průměr a průměr, který stanovím, bude mít snad na furt, protože 21 dnů v Q určitě nikdy neodpracuje, proto se nad tím tak zamýšlím, dám jí tedy 70/hod. a už to nebudu řešit, díky všem za pomoc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 9. 2009 14:38
dobrý den, mám stanovit příplatek za noční do dohody o činnosti - bude mít noční placenou, hodinovou sazbu má 70/hod, týdenní úvazek max. 20/týdně vůbec nevím jak se dostat k slušnému přibližnému pravděpodobnému průměru u DPČ. Pokud bych vycházela z pravděpodobného průměru 70/hod. zdá se mi nadsazený ... jinak ve fimě je úvazek 37,5 jen tato DPČ má hodinovou sazbu 70 Kč a pracuje dle potřeb, max. 20 hodin týdně. Jak z toho ven ... :( poradíte ?