Hlavní navigace

Sleva SP a dotace z úřadu práce

  • (neregistrovaný)

    15. 9. 2009 17:20

    dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda má zaměstnavatel nárok na slevu SP, když pobírá dotace na zaměstnance z úřadu práce. Nebo není nárok na dotaci? Děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 9. 2009 17:44

      Jana M (neregistrovaný)

      Re: sleva SP a dotace z úřadu práce
      >dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda má zaměstnavatel
      >nárok na slevu SP, když pobírá dotace na zaměstnance z
      >úřadu práce. Nebo není nárok na dotaci? Děkuji

    • 15. 9. 2009 17:46

      Jana M (neregistrovaný)

      Re: sleva SP a dotace z úřadu práce
      Pokud splňuje podmínky slevy SP tak ji mužete uplatnit. Pouze při vypisování formuláře pro dotaci musíte vypsat náklady na mzdu,sníženou o tyto uplatněné slevy.

    • 16. 9. 2009 10:48

      jarka3 (neregistrovaný)

      Re: sleva SP a dotace z úřadu práce
      Já bych chtěla předat zprávu,kterou jsem nyní obdržela z ÚP:
      slevy dle doporučení neuplatňovat a neuplatňovat ani mimořádnou slevu. Zaplatit odvod v plné výši. Neví jestli má někdo také takovou informaci

    • 16. 9. 2009 14:44

      AM (neregistrovaný)

      Re: sleva SP a dotace z úřadu práce
      Proč nám na žádost zaslal náš úřad práce výňatek z Normativní instrukce č. 28/2009, ve které se píše:
      "Bude-li zaměstnavatel uplatňovat v jednotlivých měsících slevu na pojistném za zaměstnance, na něhož dostává od úřadu práce některý z výše uvedených příspěvků, uvede ve výkazu "vyúčtování mzdových nákladů" a ve výkazu "Jmenný seznam zaměstnanců" částku pojistného po slevě na pojistném. Podrobněji viz Vysvětlivky k citovanému výkazu "Vyúčtování mzdových nákladů".
      V případě, že zaměstnavatel uplatní v měsíci srpnu 2009 i mimořádnou slevu na pojistném za zaměstnance, na jehož dostává od úřadu práce některý z výše uvedených příspěvků, uvede ve výkazu ... částku pojistného po slevě na pojistném a po mimořádné slevě na pojistném. ... atd. ....Úhrada rozdílu není důvodem k vrácení poměrné části příspěvku na vyhrazení ... za měsíce leden až červenec 2009, neboť nebyly zaměstnavateli poskytnuty jeho zaviněním neprávem nebo v nesprávné výši (§ 119 odst. 2 písm. g) zákona o zaměstnanosti).".
      Požádejte Váš ÚP o zaslání výpisu z Normativní instrukce a ať vyznačí, kde je napsáno, že se nedoporučuje. Popř. je požádejte, ať Vám sdělí, PROČ se nedoporučuje.

    • 17. 9. 2009 8:51

      beta (neregistrovaný)

      Re: sleva SP a dotace z úřadu práce
      a jsme u toho, opět jarka3, myslím,že jsem krom toho, o čem jsme spolu už diskutovaly, našla ještě jedno její upozornění. Jarko3, kde jste, sdělte nám prosím, proč nedoporučuje ÚP uplatnění slev u "dotovaných" míst ??

    • 10. 11. 2009 13:50

      danka06 (neregistrovaný)

      Re: sleva SP a dotace z úřadu práce
      tvrdí, že pokud se uplatní sleva, tak se může příjít o dotaci....
      že se nemůže uplatnit sleva i dotace!!!!!!!!!!!!!!! a pozor posílají na to kontroly - co by taky dělalo tolik úředníků!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • 10. 11. 2009 16:19

      beta (neregistrovaný)

      Re: sleva SP a dotace z úřadu práce
      Kde jste slyšela, máte to písemně nebo jen jedna paní povídala ? Na toto téma zde proběhlo více diskuzí a tehdy se nevylučovalo uplatnění mimořádných slev na SP a přidělení dotací. Nedavno zde kolegyně přiznala, že se nechala zmást a neověřila si informaci, kterou někde zaslechla a pak ji šířila dál.... Vy jste si ověřovala přímo na ÚP ? Pokud ano, sdělte mi prosím jaký ÚP a paní, která vám to tvrdila, ráda jí zavolám a přesvědčím se, díky. Mohlo dojít k nějaké změně, mění se vše, ale co se týkalo mimořádných slev a dotace, nebyl problém.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).