Re: Částečná úhrada faktury
Moc děkuji za reakce. A ještě mám dotaz. Jelikož jsme ty peníze od pojišťovny nedostali my, ale ten servis, tak nemůžu interním dokladem zaúčtovat přímo 321/648? Není ta 315 zbytečná?
Děkuji.
Re: Částečná úhrada faktury
Tak jinak - musíte zaúčtovat pohledávku za pojišťovnou a pohledávka se holt účtuje na 315 a karta pojišťovny (co kdyby nezaplatili ani servisu, tak ani nevíte, že Vám něco dluží) Proto dodržujte účetní předpisy a účtujte tak, jak Vám kolegyně přede mnou radila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
16. 9. 2009 10:06
Dobrý den,
měli jsme firemní auto v servisu, který byl vykraden a poškodili i naše auto. Pojišťovna proplatila servisu škodu na našem autě. A teď jsem dostala do rukou fakturu na opravu toho našeho poškozeného auta s tím, že mám ale tomu servisu uhradit jen částku dph. Faktura je na 5527 kč (4644 + 883 dph). Pojišťovna uhradila tomu servisu 4644 kč. Jak mám toto prosím zaúčtovat, když zaplatím jen těch 883 kč tak co potom s tím zbytkem??
Nevím si stím rady. Prosím poraďte.
Děkuji.