Re: OT - žádost o zaslání hosp.výsl.
Nesetkala jsem se s tím. A také bych nic neposílala, závěrku za rok 2008 si mohou prohlédnout ve sbírce listin OR.
Na druhou stranu dodavatele chápu. Jistě se obává, zda mu odběratelé budou za dodané zboží nebo služby platit, a tak to, podle mě, zkouší zjišťovat těmito prostředky.
No, nicméně je to "zajímavý" postup....
Re: OT - žádost o zaslání hosp.výsl.
Samozřejmě pokud firma odeslala výsledky do sbírky listin???... My od odběratelů, na které jsou vystaveny faktury na vysoké částky, požadujeme bankovní záruku..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
16. 9. 2009 14:12
Obdrželi jsme doporučený dopis od našeho dodavatele s potlapkáním jak jsou naše obchodní vztahy OK a jak si nás váží. A pro posílení "vzájemného obchodního vztahu" nás žádá o zaslání našich hospodářských výsledků za rok 2008 a prvního pololetí roku 2009, tj. rozvahu a výkaz zisků a ztrát.
Prý že nám dávají zboží na fakturu, tak chtějí vědět jak se nám vede. ..... dost mě to dostalo, nic jim samozřejmě nepošleme, navíc všechny faktury které nám kdy vystavili jsou plně uhrazené a nepředpokládám že by jsme v budoucnou od nich ještě něco objednávali, ale zaskočila mě ta oficiální žádost o výsledky naší firmy. Je to v současné době běžná praxe dodavatelů?? Setkal se někdo z vás s podobnou žádostí od svého dodavatele?