Re: Neodeslání výplaty
Je Vaše povinnost ji zaslat výplatu za srpen v řádném výplatním termínu, co se týče ZP za neomluvenou absenci, tak se podívejte, jestli by jste ji neměla ještě povinnost proplatit zůstatek dovolené a z toho to pak strhnout......hrozil mi podobný problém a to jsem jí to neměla z čeho strhnout, ale nakonec jsme se domluvili jinak.....
Budete mít pohledávku za zaměstnancem a ten se k tomu nebude mít.............pak soudní cestou....
nevím, jak to má s tou výpovědí (kdo ji dal apod.)
pokud nechodí do práce, tak jí píšete absence, protože je od začátku září více než 5 PD, nešlo by ukončít PP dle § 55 ZP?
Potom byste spočítala ZP, které dluží ke dni ukonč. PP a o tuto částku byste poslala méně. Vyúčtujete ve mzdě za září - srážku pro ZP za neoml. absenci . Nic Vám tedy dlužná nebude.
Takto jsem to chtěla udělat. Zaslala jsem ji na dodejku okamžité zrušení PP za hrubé porušení prac.kázně. Ale datum ukončení je dle datumu převzetí a dosud se mi dodejka nevrátila. Bohužel dnes je výplatní termín. Proto jsem se ptala jestli můžu výplatu pozdržet.Výplatu měla dostat na ruku, ale nevyzvedla si jí, musím ji poslat složenkou. Děkuji za reakci na můj dotaz.
Jsem přesvědčená, že není Vaší povinností jí výplatu zaslat, protože zákoník říká, že zaměstnavatel musí zaslat pouze pokud si ji zaměstnanec nemůže z vážného důvodu vyzvednout (např. kvůli nemoci). Viz Zákoník práce, § 142 odst. 3. Předpokládám, že je jí vyplácena v hotovosti a ne zasílána na účet. Ona si ji vyzvednout může, akorát svévolně a neomluveně nechodí do práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
16. 9. 2009 14:31
Mohu prodloužit odeslání výplaty? Zaměstnankyně nedodržela výpovědní dobu, od září nechodí do práce. Teď jí mám zaslat výplatu za srpen, ale z obavy, že nám neuhradí dlužnou částku za neomluvenou absencii, se mi do toho nechce. Poradíte mi nějaké řešení? Děkuji.