Re: ZMR - prosím
tiskopis pro nahlašování ZMR od ledna 2009
http://www.cssz.cz/NR/rdonlyres/187960FC-078D-47C8-B0DC-A2A2CF206BC7/0/Hromadny_seznam2.xls
ale myslím, že vhodnější bude, když toto vysvětlíte vaší OSSZ a domluvíte se, zda je chtějí na seznam, patrně ty přecházející z roku 2008 ano (stejně se vás budou ptát proč dáváte seznam až nyní) a nově zpětně přihlásíte nyní, ale budete přihlašovat jen ty, kterým v období od ledna-srpna vznikla v nějakém měsíci účast na pojištění, např.:
máte ZMR na dobu určitou od 1.2.2009 do 30.11.2009
leden - 1500 Kč
únor - 1000 Kč
březen 2000 Kč
duben - 1000 Kč
květen 0 Kč
Správně jste měla po zúčtování březnové mzdy, tj. v dubnu přihlásit toto ZMR na běžné přihlášce s datem přihlášení od 1.2.09 a již byste ho v registru ponechala, už ho z OSSZ neodhlašujete, i když v dubnu nedosáhl 2000, ani v květnu, ukončíte ho až dnem ukončení zaměstnání, tj. 30.11.2009. U zdravotní pojišťovny je to ovšem jinak - ale tím mám na mysli dohodu o činnosti, nevím, zda vaše ZMR, o kterém píšete, je dohoda o činnosti nebo pracovní poměr.
Nyní ho přihlásíte sice v září, ale také od 1.2.09. OSSZ může pokutovat pozdní ohlašování, ale také nemusí, pokud plníte jinak povinnosti vůči OSSZ, může dát jen napomenutí.
Rozumíte tomu ? Pokud ne, ptejte se.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
16. 9. 2009 15:33
Prosím, nastoupila jako nová mzdovka v 06/09 a nyní jsme zjistila, že některé DPČ jsou ZMR buď nové od letoška nebo z loňska.Jde mi o to,na jaký tiskopis mám dát ty loňské?Vím,že bylo nějaké hromadné hlášení,ale nevím kde ho hledat.Pomůže někdo,prosím?
Děkuji