Re: Pracovní úraz
To je nějaké divné, jak víte, že pojišťovna - Kooperativa ? nechce zaplatit, kontaktovali vás ? Podle mě je důležité to, že byl sepsán záznam o pracovním úrazu a váš úraz byl posouzen jako pracovní, nebylo zjištěno vaše zavinění ani zčásti ? pak byste měla mít doplacenu náhradu mzdy za ztrátu na výdělku, nezdá se mi, že by kvůli diagnoze, i když bude důležitá, Koop. nechtěla proplatit, zavolala jste si na Koop a sdělili vám oni ten důvod ? Nedejte se, zkuste to a napište, je nás tady víc, kdo má nějakou zkušenost, něco snad vymyslíme :) Koop se možná brání tím, že jste si úraz mohla způsobit ten 3. den jako mimopracovní, ale směrodatné je to, že byl sepsán záznam o úrazu a byl uznán jako pracovní, i lékařka když vyplňuje bolestné píše od kdy jste v léčení ...
Moc moc děkuji, Koop. mě sama kontaktovala a dokonce mi vyhrožovali i soudním lékařem. Já přece nemohu za to, že lékařka pochybila a proč já mám prostředním jí samotné dokazovat její chybu?Nechala mě s tak závažným úrazem chodit do práce, kdy už mě potom hrozilo ochrnutí a musela jsem být akutně operována. Samozřejmě, že mám následky a vděčím olomouckým lékařům na neurochirurgii za mnoho. Ale s touto podpásovkou od pojišťovny jsem opravdu nepočítala. Těžko bych si mohla takovéto zranění způsobit za tři dny, protože už první den jsem měla velké bolesti, které mi lékařka tišila analgetiky a obstřiky páteře. Jsem Vám moc vděčná, že jste se mi ozvala. Dodalo mi to odvahu, že v tom nejsem sama, že se našel někdo, kdo mi podává pomocnou ruku. Irena
Dobrý den, Ireno, je dobře, že se nedáte :) Asi to nebude lehké, zkusila bych napsat, doložila bych prohlášením své lékařky - snad vám to nezapře, ostatně určitě postup ošetření a průběh léčení máte v lékařské zprávě, popsala bych situaci jak k úrazu došlo, doložila lékařskou zprávou, záznamem o úrazu, prostě vše co k tomu najdete, i když to tam mají, vyžádala bych si od mzdové výpočet, který jim zasilala a to vše bych na právní zaslala i s uvedením data telefonického rozhovoru anebo jako reakci na jejich stanovisko - nevím, zda volali nebo psali a zhruba co vám sdělili - to bych poslala na dodejku s žádostí o odpověď, jelikož se cítíte poškozená a s jejich rozhodnutím nemůžete souhlasit, jelikož se jedná o úraz , který se vám stal v souvislosti s plněním pracovních povinností a byl také jako pracovní úraz posouzen, byl učiněn záznam v knize úrazů, máte svědky (snad). Pokud dají zamítavé stanovisko, odvolala bych se. Možná, že i popis úrazu na záznamu o úrazu by mohl být na závadu .., nevím co jste tam napsala a při jaké činnosti se to stalo. Jestli budete mít sílu, zkuste to. Jen se připravte na tahanice a nervy, ale to vás nesmí odradit, děláte to pro sebe, buďte statečná, přeji hodně štěstí :)
Těžko bych si mohla takovéto
>>>zranění způsobit za tři dny, protože už první den
>>>jsem
>>>měla velké bolesti, které mi lékařka tišila
>>>analgetiky
>>>a obstřiky páteře. Jsem Vám moc vděčná, že jste se mi
>>>ozvala. Dodalo mi to odvahu, že v tom nejsem sama, že
>>>se našel někdo, kdo mi podává pomocnou ruku. Irena
>>
>>Dobrý den, Ireno, je dobře, že se nedáte :) Asi to
>>nebude lehké, zkusila bych napsat, doložila bych
>>prohlášením své lékařky - snad vám to nezapře, ostatně
>>určitě
>>postup ošetření a průběh léčení máte v lékařské
>>zprávě, popsala bych situaci jak k úrazu došlo,
>>doložila
>>lékařskou zprávou, záznamem o úrazu, prostě vše co k
>>tomu najdete, i když to tam mají, vyžádala bych si od
>>mzdové výpočet, který jim zasilala a to vše bych na
>>právní zaslala i s uvedením data telefonického
>>rozhovoru
>>anebo jako reakci na jejich stanovisko - nevím, zda
>>volali nebo psali a zhruba co vám sdělili - to bych
>>poslala na dodejku s žádostí o odpověď, jelikož se
>>cítíte
>>poškozená a s jejich rozhodnutím nemůžete souhlasit,
>>jelikož se jedná o úraz , který se vám stal v
>>souvislosti
>>s plněním pracovních povinností a byl také jako
>>pracovní úraz posouzen, byl učiněn záznam v knize
>>úrazů,
>>máte svědky (snad). Pokud dají zamítavé stanovisko,
>>odvolala bych se. Možná, že i popis úrazu na záznamu
>>o
>>úrazu by mohl být na závadu .., nevím co jste tam
>>napsala
>>a při jaké činnosti se to stalo. Jestli budete mít
>>sílu, zkuste to. Jen se připravte na tahanice a
>>nervy,
>>ale to vás nesmí odradit, děláte to pro sebe, buďte
>>statečná, přeji hodně štěstí :)
>Děkuji za Vaše rady, vím, že jsem v právu jen jsem
>oslabená náhlou změnou svého života. Seberu všechnu sílu
>a jdu do toho. Moc Vám děkuji za podporu.Irena
Také jsem prošla určitým obratem v životě a vím, že to není lehké, jenže, pokud to jde, stojí za to bojovat. Držím vám pěsti, nejste na to sama :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
16. 9. 2009 19:55
Prosím pomozte, utrpěla jsem úraz páteře, lékařka hned po pádu špatně určila diagnozu až po třech dnech mne poslala na RTG. tam se prokázala zlomenina, zápis do knihy úrazů byl proveden podepsán i bezpečák.Pojišťovna nechce díky prvotní diagnoze doplatit do mzdy ani vyplatit bolestné.Jsem osmý měsíc po operaci čeká mě další, jsem samoživitelka. Jak mám postupovat a bránit se? Moc děkuji za radu. Irena