Re: návrat z rodič.dovolené,zrušení pobo
bylo by dobré, kdybyste našla ten dodatek (o mzdě), co jste podepsala (za dobu, co jste vypomáhala při RD)
pokud jste změnila úvazek, tak to by příp. odstupné bylo placeno tímto zkráceným úvazkem
je také možné, že jste třeba sjednala DoPP - to by se potom nic nedělo - odstupné by bylo z původní PS
také velmi záleží, co máte sjednáno v PS - pokud nemáte přesně sjednanou pobočku (město, ulici), ale jen firmu obecně, potom mohou požadovat, abyste dojížděla 130 km - samozřejmě dojíždět nemůžete (to byste se pak musela domluvit na uk. PP nebo s předstihem dát výpověď - není nárok na odstupné)
Re: návrat z rodič.dovolené,zrušení pobo
tak dodatek se jmenuje mzdový výměr a zařazení do tarif.stupně, konkrétní místo dáno není, mám to na 25h týdně a funkci vedoucí. Bohužel úplně tu původní PS jsem zatím nenašla, je to 13let zpět,ale myslím, že přímo místo tam taky nebylo určeno.
Takže mám smůlu..Děkuji moc za Vaši odpověď a čas,teď aspoň vím, na čem jsem
Díky
>bylo by dobré, kdybyste našla ten dodatek (o mzdě), co
>jste podepsala (za dobu, co jste vypomáhala při RD)
>pokud jste změnila úvazek, tak to by příp. odstupné
>bylo placeno tímto zkráceným úvazkem
>je také možné, že jste třeba sjednala DoPP - to by se
>potom nic nedělo - odstupné by bylo z původní PS
>také velmi záleží, co máte sjednáno v PS - pokud
>nemáte přesně sjednanou pobočku (město, ulici), ale jen
>firmu obecně, potom mohou požadovat, abyste dojížděla 130
>km - samozřejmě dojíždět nemůžete (to byste se pak
>musela domluvit na uk. PP nebo s předstihem dát výpověď -
>není nárok na odstupné)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
16. 9. 2009 22:40
Dobrý den,
v lednu 2010 mi končí rodičovská dovolená (po 2 dětech, 5 a 2,5roku), na mateřskou jsem odchazela v r.2004.Pracovala jsem v ck,pobočku zrušili v r.2008, kolegyně dostala výpověď a odstupné,já byla na mateřské,tak jsem výpověd samozřejmě nedostala.od r. 2003 jsem byla ve funkci vedoucí,v r.2007 ck jako akciová společnost přesla na s.r.o. s tím,že pro zaměstnance se vůbec nic nemění.z této doby mám tento upozorňující papír,no novou smlouvu s s.r.o. jsem bohužel nenašla a ani si nepamatuju,jestli jsem ji podepisovala.V době nouze jsem jim chodila vypomáhat během mateřské,že mi nakonec udělali nějaký dodatek na plat,na pár hodin.samozřejmě jsem počítala s tím,že jako kolegyně i já dostanu po skončení R.D. výpověď a odstupné, když se není kam vrátit a všude je samozřejmě plno,na jiných pobočkách.jde o to,ze jsem ted mluvila s ředitelkou a ta mi naznačila,ze odstupné nedostanu,že si mám otevřít svou ck,že mi bezplatně pomůže a když ne,tak můžu dojíždět do místa centraly,tedy vzdáleno 130km od místa bydliště.Vím,že místo mi držet musí,jestli funkci vedoucí,to už nevím přesně,když se tady pobočka zrušila,náhradní místo to může být,no může mě nechat dojíždět 130km?se 2 dětmi?
Prosím, pomozte mi, poraďte, co opravdu může a na co mám vlastně nárok. Jsem docela z toho jednání zklamaná a v zákoníku se nemůžu dočíst, jestli má na to právo.A taky případně jestli odstupné by se mi počítalo z té dodatkové úpravy a nebo normálního platu.
Moc děkuji za odpověď i Váš čas, už nevím, koho se zeptat.
Děkuji