Re: Faktura přijatá - DE, plátce DPH
Dobrý den.
Já bych asi zvedla telefon,zavolala na firmu odkud jste si objednal zboží a zažádala o opravu příjemce. Myslím, že by stím neměl být problém. Pak by to mělo být v pořádku.
Přeji pěkný den. Marta
Re: Faktura přijatá - DE, plátce DPH
Píšete, že odběratel jste Vy. Jde pouze o příjemce. Co takhle: přelepit příjemce štítkem, dát tam svoje razítko. Doufám, že máte lístek od zaplacení dobírky (pokud to bylo na dobírku). JInak máte zaplacení přes účet - peníze jste prokazatelně vydal.
Já bych zas tak velký strach neměla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Sociálka znovu opravuje JMHZ, tentokrát snad už odstranila „vážné nedostatky“
Přiznání i přehledy OSVČ musíte podat elektronicky, nově se to týká i „zdravotka“
Senátní výbor podpořil snížení záloh OSVČ, mohlo by k němu dojít od června
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
17. 9. 2009 10:46
Jsem OSVČ plátce DPH, objednal jsem si u zásilkové firmy pracovní obuv, kterou si chci dát do nákladů a odečíst DPH. Jelikož nejsem doma, ale jezdím po zákaznících nechal jsem si obuv vyložit v místě zaměstnání manželky. Na faktuře jsem uveden jako odběratel, což je v pořádku, ale problém je v tom, že jako konečný příjemce je uvedena firma, kde je manželka zaměstnána. Co s tím, je to velký problém?? Zásilková firma mi asi jinou fakturu nevystaví, byl jsem rád, že jsem z nich po měsíci a dvou telefonátech dostal alespoň tuto.
Můžu takovou fakturu prosím dát do daní a odečíst DPH???
Děkuji