Re: Zahraniční stravné - spěchá prosím
Domnívám se, že v případě ,že je cesta v pracovním dni
v trvání déle než 12 hodin, krátí se 25% za každé jídlo,
pro poloviční 35% , pro čtvrtinovou sazbu 70% stravného.
Na školení nám říkali, že použít reálnou výši ceny za jídlo
a odečíst od nároků nelze.
Re: Zahraniční stravné - spěchá prosím
Ceny jídel si nevšímejte, krátí se jen stravné, ale pozor zaměstnavatel je povinnen sdělit zaměstnanci před zahájením prac. cesty konkrétní míru krácení stravného./ např. interní předpis, kol. smlouva ap./ Pokud tak neučiní má zaměstnanec právo na plné stravné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
17. 9. 2009 12:37
Dobrý den, prosím o radu v vyplacením výše stravného:
Zaměstnanec vyjel na zahr.prac.cestu, kde bylo zajištěno stravování, snídaně v hotelu a večeře včetně pití.
Např. Zaměstananci náleží stravné na 1 den 45 Eur, já ho budu krátit z důvodu zajištěného jídla. Snídaně -25% tj. -11,25 Eur, a večeře -25% tj. -11,25 Eur. Vyplaceno bude tedy 45-11,25-11,25= 22,5 Eur na den.
Mohu já stravné pokrátit o reálnou hodnotu jídla, když mám na faktuře večeře 12 Eur + pití 3 Eur? Mohu při výpočtu použít reálnou výši ceny za večeři a snídani nechat v procentech?
Př. 45Eur- 11,25 Eur snídaně - 12 Eur večeře-3 Eur pití= vyplaceno bude 18,75Eur.?
Děkuji za radu.