Re: Kontrola z ČSSZ
Můžete mi prosím vysvětlit, co to jsou ta razička?
Oni píšou velký seznam, ale budete potřebovat jen seznamy - mzdové náklady, mzdové listy, pracovní smlouvy, ŽL, ELDP. Alespoň mi to takhle vždy stačí.
Nám také na oznámení o provedení kontroly píšou hafo bodíků, ale z mé zkušenosti toho tolik ve skutečnosti nechtějí, já si vždy zavolám pracovníkovi, který bude provádět kontrolu a domluvím se, co bude opravdu třeba, ale třeba záznam o evidenci pracovní doby nikdy nechtěli...
"záznamy o evidenci pracovní doby včetně
doby pracovního volna bez náhrady příjmu" - je vlastně vznešený název pro docházku. Ta se přece musí v každé firmě vést, na způsobu vedení evidence nezáleží. Ale musíte mít přece podklad pro mzdy - kdy měli dovolenou , nemoc, apod.. Včera jsem zrovna byla na kontrole na OSSZ a tam chtěli vidět docházku pouze v měsících, kdy nastupoval nový zaměstnanec - pro ověření data přihlášení a skutečného nástupu do práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
17. 9. 2009 13:09
Přijde k nám kontrola ze sociálky a mimo jiné budou kontrolovat "záznamy o evidenci pracovní doby včetně doby pracovního volna bez náhrady příjmu" - tzn. třeby razičky? A jak to je u DoPČ těm razičky ani nevystavuju - mají odpracováno cca 50 hod.měsíčně, musí být taky razička ?