Re: Přeúčtování
Musíte sama zvážit, když Vás FU vyzve na kontrolu - zda to účetnictví "obhájíte" - argumentace, že jste to tak převzala...
a nezapomínejte, že i když vše podepisuje šef atd., tak za vše může účetní...........vím o čem mluvím
Já jsem také v r.2007 převzala účetnictví v hrozném stavu. Vytiskla jsem si celý opis zaúčtovaných dokladů a šla doklad po dokladu a kontrolovala. Nevím, co myslíte "přeúčtováním", jestli chcete vystavovat nové doklady, ale já jsem jenom špatně zaúčtované opravila - bylo to v běžném roce, oprava byla možná. Nejvíce mi dalo práci se dostat na stejná čísla pro DPH. Jestli máte vydané faktury zaúčtované správně, tak je nechejte tak, a zkontrolujte si všechno ostatní.
Alespoň jedna pozitivní zpráva, ale budu to muset udělat jako Vy,
doklad po dokladu a do čísel na DPH se nedostanu, protože
s rozúčtováním na haléře se "účetní"vůbec nezabývala.
Jinak si myslím opravdu to vzít doklad za dokladem a dělat.
Jen si tak říkám, proč to někteří dělají, když to neumí?!?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
17. 9. 2009 18:11
Prosím, o Vaše názory,
firma má účetnictví ve stavu, kdy si nejsem jistá ani běžnými nákupy.
Pokud přistoupím k tomu,že budu začínat znovu, měla bych znovu účtovat i vydané faktury?
Myslím si, že by stačily ty vstupy.Nejsem si tím ale vůbec jistá,
dělala bych to poprvé.
A ještě by mě zajímalo, kolik bych si asi za to měla říct,můj názor je v řádu tisíců, ale tím si taky nejsem jistá.
Nerada bych dopadla jako loni, nastoupila jsem doúčtovala sklady skoro za celý rok a letos když už jsem si myslela mám to hezky účtováno, průběžně, tak se jednateli začlo zdát že za ty peníze co mi dali mám málo práce a dělat za polovičku na dohodu, tak jsem jim s tím sekla.
Je sice bída o práci, ale pitomce ze sebe dělat nehodlám.