Re: Přestávka v práci - práce v SO
Přestávka musí být poskytnuta nejpozději po 6ti hodinách nepřetržité práce. Jestliže jste pracovala v kuse 5 hodin a pak šla domů, tak máte odpracováno 5 hodin čistého času. Zaměstnavatel ale může určit, že přestávka bude např. už po 4 hodinách práce a zaměstnanec je povinen toto dodržovat. Nevím po jaké době práce je určena přestávka u Vás ve firmě.
Re: Přestávka v práci - práce v SO
>>>Dobrý den,
>>>pracuji v kanceláři od 6.30 - 15.00 hod. a šla jsem v
>>>SO do práce, docházka od 6.30 - 11.30 hod = 5 hod
>>>včetně neplac. přestávky = 4,5 hod čistého
>>>odpracovaného
>>>času. Mám právo chtít po zam-teli, aby mi uznal
>>>celých
>>>5 hod (když jsem přestávku nedodržovala a obědvala
>>>jsem až doma)?
>>>děkuji LA
>>
>>Přestávka musí být poskytnuta nejpozději po 6ti
>>hodinách nepřetržité práce. Jestliže jste pracovala v
>>kuse 5
>>hodin a pak šla domů, tak máte odpracováno 5 hodin
>>čistého času. Zaměstnavatel ale může určit, že
>>přestávka
>>bude např. už po 4 hodinách práce a zaměstnanec je
>>povinen toto dodržovat. Nevím po jaké době práce je
>>určena přestávka u Vás ve firmě.
>
,
>U nás ve firmě máme přestávku od 10.00, některá
>oddělení od 10.30 hod z důvodu vystřídání se v jídleně na
>obědy.
Pokud nemáte přesný čas určený přímo ve smlouvě či v interních předpisech (kolektivní smlouva atd.), bere se pořád, že zaměstnavatel je povinen poskytnout přestávku po šesti hodinách, tudíž se přikláním k tomu, že máte odpracováno celých pět hodin pokud jste tuto přestávku neměla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
18. 9. 2009 6:30
Dobrý den,
pracuji v kanceláři od 6.30 - 15.00 hod. a šla jsem v SO do práce, docházka od 6.30 - 11.30 hod = 5 hod včetně neplac. přestávky = 4,5 hod čistého odpracovaného času. Mám právo chtít po zam-teli, aby mi uznal celých 5 hod (když jsem přestávku nedodržovala a obědvala jsem až doma)?
děkuji LA