Re: Nemoc
Ne, min.8000 /měsíc. Uvádíte VZ pro SP a to je hrubá mzda, ne čistá. Ale pokud bude nemocný do konce měsíce, spočítáte alikvotní část mzdy (8000/22*4=1455) a to bude VZ,který uvedete.
Pokud zaměstnanec onemocněl 7.9., do 20.9. mu budete platit náhradu mzdy. Pokud jeho nemoc bude trvat déle, pak bude platit OSSZ a teprve v tom případě musíte vyplnit přílohu k žádosti. To ale stačí až vám přinese buď ukončení nebo k 30.9. lístek na peníze.
Pokud je kolegyně nemocná a brzy přijde, nechte to na ní, ona si to určitě bude umět sama vyplnit, teď to není potřeba.
Děkuji za trpělivost, těch 1.455 je náhrada mzdy. Tak jsem to pochopila, když budu vyplňovat přílohu k žádosti, tak pravděpodobná výše příjmu je teda v hrubém a bude za období od 1.-30.9 těch 8.000,-? Já jenom doufám že se brzo uzdraví, chtěla jsem se připravit ?? Ještě jednou děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
18. 9. 2009 8:02
Dobrý den, zam.nastoupil 1.9.2009 na HPP, základ 8.000,-.Onemocněl 7.9, na přílohu k žádosti musím napsat pravděopodobný výdělek 7.444,-. Prohlášení má podepsané. Děkuji