Re: Prosím vzájemný zápočet 3 stran
Důvodem zápočtu - firmy A a B = jedni majitelé, obě firmy spolupracují s firmou C. Firma C kompenzuje z důvodu finanční krize, nemá na úhradu svých závazků vůči firmě B, firma A nemá dostatek peněžních prostředků na úhradu závazků vůči firmě C
Re: Prosím vzájemný zápočet 3 stran
Vždyť píšete, že firma A zaplatí firmě B z bankovního účtu.
Když zaplatí firmě C, které dluží, pak firma C může zaplatit
z přijatých prostředků firmě B. Do zápočtu je možno zahrnout
jen vzájemné pohledávky. Ve Vašem případě se jedná asi o postoupení pohledávek.Pokud nemáte jistotu, že firma C
zaplatí firmě B, měly by se dohodnout na postoupení pohled.
Vyhledejte si zde heslo "postoupení pohledávek".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Sociálka znovu opravuje JMHZ, tentokrát snad už odstranila „vážné nedostatky“
Přiznání i přehledy OSVČ musíte podat elektronicky, nově se to týká i „zdravotka“
Senátní výbor podpořil snížení záloh OSVČ, mohlo by k němu dojít od června
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
18. 9. 2009 14:44
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na zápočet 3 stran.
Zpracovávám účetnictví firmě A a B. Firma C (ne moje) vytváří zápočet 3 stran.
Firma A dluží firmě C, firma C dluží firmě B.
Jak mám postupovat v účetnictví?
je správný postup - firma A uhradí nyní závazek na účet firmy B (dokladem zaslání na jinou firmu bude vzájemný zápočet od firmy C),
firma B zaúčtuje -
378/379, 379/311 - zápočet s firmou C a poté úhradu od firmy A 221/378.
Kolegyně přede mnou řešila vzájemné zápočty následovně: vystavovala faktury z firmy B do A a tímto kompenzovala. Podle mého žádná fakturace nemusí být, stačí když mám zápočet 3 stran, a je mi jedno na jaký účet firma platí?nebo vše chápu špatně.
předem děkuji a přeji hezký víkend