Hlavní navigace

Škodná událost zaměstnancem

  • (neregistrovaný)

    20. 9. 2009 21:44

    Dobrý den, máme zaměstnance, který firmě způsobil škodu svým nepozorným chováním. Zam-nec má uzavřenou pojistku na blbost. Firma by chtěla škodu uhradit, bohužel vůbec nevím, jak postupovat, co sepsat atd. Stalo se to poprvé a netuším. Prosím zkušené, zda mi mohli polopaticky poradit.
    Můžeme nárokovat celou výši škody, když je zam-nec pojištěný nebo jen do výše 4,5 násobku průměrné hrubé mzdy? Počítá se průměr také za předešlé čtvrtletí nebo jen za poslední 3 měsíce?
    Ještě dotaz - lze, aby pojišťovna hradila přímo firmě a ne zaměstnanci?
    Mockrát děkuji za rady.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 9. 2009 22:28

      I.V (neregistrovaný)

      Re: škodná událost zaměstnancem
      Dobrý večer,
      řeší ZP
      Myslím, že by měl být sepsán protokol o škodě. A také asi dohoda o náhradě škody nebo uznání závazku podepsána oběma stranami.
      Zaměstnavatel si může nárokovat škodu v plné výši v případě , že zaměstnanec škodu způsobil v opilosti nebo pod vlivem návykových látek.Škodu,kterou způsobí úmyslně až do výše 4,5násobku prům.výd.
      Pokud škodu nezpůsobil úmyslně měl by odpovídat za škodu do výše pouze trojnásobku.
      Názor:
      Sepsala bych s ním dohodu o náhradě škody .
      Pokud se mu na škodní událost vztahuje pojistka, musí to někdo na pojišťovnu nahlásit.To můžete i vy .On vám nahlásí jen číslo pojistky. Zřejmně přijde někdo z pojišťovny a sepíše s vámi škodní událost, do které uvedete údaje společnosti a také bankovní účet společnosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).