Re: Výpověď z nájmu - způsob doručení
Pročetla jsem si Obč.Z. zvláštní ujednání o nájmu bytu, a skutečně jak píšete, netýká se bytu, ale nájmu věci. Jsem si ale jistá, že v TV reportáži uváděli, pokud se do 30-ti dnů od data skončení nájmu nájemník nevystěhuje a pronajímatel s tím souhlasí, automaticky se prodlužuje původní smlouva podle stejných podmínek. Takže naše domluva, že necháme nájem podle původní smlouvy i další rok, byla chybná?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
21. 9. 2009 10:53
Dobrý den,
prosím Vás o radu. Podávám výpověď z nájmu bytu, výp.lhůta je 2 měsíce. Ve výpovědi uvádím, že lhůta počíná běžet 1.10. a končí 30.11.Ale znejistila jsem ve způsobu doručení, pošlu nejpozději zítra doporučeně. Bude se brát za doručeno , datum na podacím lístku nebo skutečné předání adresátovi? Ve smlouvě je sjednáno, že lhůta počíná běžet od 1.dne následujícího měsíce kdy byla výpověď doručena. Nájem je sjednán na dobu určitou do 30.11.