Hlavní navigace

Zahraniční cesta - prosím o radu :)

  • (neregistrovaný)

    22. 9. 2009 7:01

    Dobrý den, poprvé vyplňuji cestovní příkaz za zahraniční cestu a vůbec si nevím rady.
    Cesta začínala v úterý v 15 hodin v ČR. Ve 20 hod. překročení hranic s Německem. Tam ředitelka začala vykonávat pracovní činnost až druhý den, tj. ve středu, a byla tam pracovně až do pátku, kdy odjezd z Německa byl v 16 hodin a v 19 hodin překročila hranice s ČR. Domů dojela ve 24 hodin. Donesla mi doklad o ubytování (103,20 EUR). Stravné zajišťovaly organizace, k nímž byla pozvána na pracovní konzultace. Jen večeře si kupovala sama. Vůbec si nevím rady, kolik jí mám vyplatit ve výúčtování za zahraniční pracovní cestu.
    Pozn. Doprava byla zdarma :) - tu jsme platili v rámci jakési smlouvy o spolupráci jiným organizacím, co brali auto na tuto zahraniční služební cestu.
    Strašně moc prosím o radu, jak vyúčtovat tuto pracovní zahraniční cestu. Budu všem moc vděčná :)

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 9. 2009 9:49

      Z. (neregistrovaný)

      Re: Zahraniční cesta - prosím o radu :)
      I když měla jídlo tak předpokládám že zaměstnavatel nekrátil zahraniční stravné? (to by musel stanovit ped započetím cesty).
      Takže jinak bych dala za úterý 11,25 EUR, středa+čtvrtek+pátek po 45 EUR, celkem tedy 146,25 EUR. Pak proplatit ubytování (nevím zda byla daná záloha). Z.

    • 22. 9. 2009 11:20

      Petra Z. (neregistrovaný)

      Re: Zahraniční cesta - prosím o radu :)
      Děkuji za odpověď. Ještě se zeptám, asi blbě, ale to víte, začátky jsou těžké, můžu ji vyplatit ten cesťák v českých korunách?? nebo musím zajistit EURA?? případně, jaký kurz musím použit?

    • 22. 9. 2009 12:02

      Z. (neregistrovaný)

      Re: Zahraniční cesta - prosím o radu :)
      Vyplatit v české měně můžete. Kurz, záleží jestli byla poskytnuta záloh či ne. Předpokládám že to bylo bez zálohy (aspoň o ní nepíšete) - takže pokud nebyla záloha tak se bere kurz ČNB platný v den nástupu na zahraniční pracovní cestu.

    • 23. 9. 2009 6:24

      Petra Z. (neregistrovaný)

      Re: Zahraniční cesta - prosím o radu :)
      Moc Vám děkuji za Vaše odpovědi, moc jste mi pomohla :) Ještě malinký dotázek, stravné za cestu v ČR jí proplácet nemusím, když trvala do pěti hodin, že??
      Přeji Vám pěkný den a ještě jednou děkuji za pomoc. Petra

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).