Re: zápočtak, urad prace - fi zanikla
Zkusila bych se zeptat na příslušné správě SP, protože tam vyžadují
odhlášení firmy při odhlášení posledního pracovníka a dělají při skončení firmy revize. Vzala bych si pracovní smlouvu, příp. další
doklady, třeba o pobítrání mateřských dávek. Firma měla za Vás dělat ELDP a předávat je příslušné OSSZ nebo PSSZ. V té době chtěly správy SZ od firem i zápočtové listy.
asi jste měla být v kontaktu (např. přes některou kamarádku z práce) s firmou, kde jste byla zaměstnaná
to byste věděla, že se děje něco neobvyklého a pohlídala byste si, aby Vám dali výpověď (vč. odstupného)
teď jen se můžete podívat na www.justice.cz a v Insolvenčním rejstříku zkuste vyhledat, zda ta firma stále není v konkursu (kdo je správcem konk. podstaty - měla by tam být adresa, takže se zkuste zkontaktovat, abyste byla odhlášena, aby Vám bylo vystaveno potvrz. o zaměstnání a také, aby Vám vyplnilii doklad z ÚP)
pokud byla firma likvidována před 1.1.2008, zkuste pokročilé hledání (v Insolv. rejstříku)
no ale v dobe,kdy jsem jiz byla na materske,firma zacla krachovat a vsichni zamestnanci se propustili, me akorat odhlasili ze zdravotniho, na socialce me nechali..oni me prece nemohli vubec odhlasit z vzp ne? vzdyt to je protipravni, na SP porad jsem,takze teoreticky jsem porad zamestnana,ale na vzp nejsem, duchodovy listy taky nejsou...proste nic...volala jsem i na FU pod ktery spada novy majitel zanikle firmy a rekli mi,ze s nim maji taky problem,ze nekomunikuje..nechapu jak neco takovyho muze nekomu projit...ja ted nemuzu ani na urad prace..protoze me s ditetem nikde nechteji..
prave jsem mluvila s byv.zamestnavatelem a vsechna prava sli na noveho zamestnavatele,ktery ale nikde nefiguruje, protoze firma po te zanikla,navic je to nekde mimo brno, s uradama nekomunikuje,na financaku mi rekli,ze s nim maji problem, no to je bude neco, nez tohle vyresim...je divne,ze pokud me prevzal,ze me neprihlasil znovu na vzp, z vzp me odhlasili, ale na sp me z nejakeho duvodu nechali...takze zp za me nikdo platit nebude a na sp jsem pod starym majitelem..tomu rikam bordel
tak to dojděte co nejdříve na svoji ZP a doložte, že za Vás byl plátcem ZP stát
a domluvte se, co dál - pokud totiž nebudete evidována na ÚP a nebudete splňovat podmínky celodenní péče o dítě/děti, potom si budete muset platit sama ZP (1080 Kč/měs.) - pozor na pokuty a penále!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
23. 9. 2009 10:47
Dobry den,mam takovy problem, v lete 2006 jsem sla na materskou, ke konci roku 2006 firma zanikla,nyni se nemam kam vratit do prace a na urad prace me nechteji vzit,protoze nemam ukonceny pracovni pomer.Obtelefonovala jsem i nejakeho inspektora, ktery spada pod urad prace a bylo mi receno,ze si musim vyzadat papiry od byv.zamestnavatele,presto,ze zadny neexistuje a nebo volat policii pry...byv.zamestnavatel firmu prodal 13.12.2006 ale firma u toho noveho zamestnavatele zanikla, pravdepodobne me ani neprihlasili.na vzp jsem se dozvedela,ze me k 30.11.2006 odhlasili z pojisteni,a pritom se mnou neukoncili prac.pomer,a ani nemohli,kdyz jsem byla na materske. Poradi mi prosim nekdo jak z toho ven? Je to zoufala sitauce. Praci po materske najit je velky problem a na UP me bez ukonceni pracovniho pomeru nechteji vzit,ale pritom jsem odhlasena z vzp a sp,ale znovu nejsem prihlasena...pripadne mi to jako tema pro Obcanske judo :(