Hlavní navigace

SP+ZP+neplacené volno+vedl.OSVČ

  • (neregistrovaný)

    24. 9. 2009 9:36

    Dobrý den,
    omlouvám se ale můžete mi prosím někdo "polopaticky" vysvětlit co mám všechno zařídit aby na pojiš´tovnách věděli že jsme se zaměstnavatelem dohodli na ročním neplaceném volnu (od 20.9.2009) z důvodu péče o dítě (nevzali ho do školky) - ve vztahu já a zaměstnavatel je vše dohodnuté, žádost jsem mu předala, mám ji podepsanou, na VZP jsem nahládila že jsem "Osoba celodenně osobně a řádně pečující...." a ted potřebuji vědět zda sociálka pozná že mám roční neplacené volno jen z měsíčního Přehledu o vyměřovacích základech (a dp které kolonky to zapsat a jak) nebo je tam třeba ještě něco doplnit.
    a pak další věc, během RD (k 1.1.2009) jsem si zřídila živ.list v domění že si něco přivydělám - výsledek je celkem o ničem, do dnešního dne mám vydělaných 7.000,- a potřebuji vědět co mám dělat dál při neplaceném volnu? zda odvádět za vedlejší OSVČ nějaké pojistné - od doby skočení RD a nebo ne...
    Omlouvám se - jednak píšu jako pako ale vůbec se v tom nevyznám a hlavně se raději zeptám nejdříve někoho z Vás tady protože kdykoliv volám na patřičné úřady tak vím zase ..... nic.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 9. 2009 13:29

      JS (neregistrovaný)

      Re: SP+ZP+neplacené volno+vedl.OSVČ
      Pokud máte neplacené volno u zaměstnavatele - všechno hlášení by měl obstarat on.
      Pokud jste na OSSZ hlášená jako vedlejší OSVČ - nebudete platit žádné pojistné až do podání přehledu za 2009 (spolu s přiznáním v březnu). Pokud se Vaše výdělky výrazně nezvýší - nebudete ani potom nic doplácet.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).