Re: Zlodějna..
máte sepsanou nějakou smlouvu?
dohodli jste se předem na ceně?
Co, když ta firma bude tvrdit, že se s Vámi dohodli pouze ústně
a sama dobře víte, že nejůlevnější opravář na PC
si počítá 100,-Kč na hodinu a pokud ještě něco přeinstaluje,
tak jsou to nehorentní sumy a nezapomínejte, že fakturu Vám mohou poslat doporučeně a když ji nezaplatíte tak využijí právníka
a Vy pak zaplatíte platbu právníka, soud apod.
máme s tím zkušenosti.................
>Dobrý den.
>Mám takový problém.prosím o radu. Počítačová firma mi
>před měsícem instalovala upgrade do PC.
zkuste se podívat do původní smlouva na instalaci, jestli jste nepodepsala souhlas s upgrade vždy po urč.době nebo změnách
přišla mi
>faktura na které mi fakturuji i nějaké služby z loňského
>roku, které údajně zapoměli vyfakturovat.
to by museli prokázat, že jste si tyto služby objednala, potom je to OK, promlčecí doba je 4, resp.4 roky.
navíc mi
>naúčtuvali takovou nehoráznou částku za hodinu práce, že
>jsem málem spadla ze židle. mnohanásobné navýšení oproti
>předešlým rokům. jsem povinna tomu zloději to
>zaplatit?
pokud jste si nic ohledně ceny za práci nesjednali, tak ne, lze jednat a dohodnout se na snížení
žádný zakázkový list jsem nepodepsala.na faktuře
>neodpovídají ani hodiny vykonané práce.
to je pro vás argument, že účtované neodpovídá, písemně sdělte firmě, proč nezaplatíte a žádejte nápravu.
>zaplatím pouze hodiny, které skutečně odpracovali a
>taky za částku kterou fakturovali vždy v přešlém období.
>co myslíte?
ne , jednejte a souč. FA vraťte, jakmile uhradíte část, může to být pro Vás problém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
24. 9. 2009 10:29
Dobrý den.
Mám takový problém.prosím o radu. Počítačová firma mi před měsícem instalovala upgrade do PC. přišla mi faktura na které mi fakturuji i nějaké služby z loňského roku, které údajně zapoměli vyfakturovat.navíc mi naúčtuvali takovou nehoráznou částku za hodinu práce, že jsem málem spadla ze židle. mnohanásobné navýšení oproti předešlým rokům. jsem povinna tomu zloději to zaplatit? žádný zakázkový list jsem nepodepsala.na faktuře neodpovídají ani hodiny vykonané práce.
zaplatím pouze hodiny, které skutečně odpracovali a taky za částku kterou fakturovali vždy v přešlém období. co myslíte?