Re: vydaná faktura na zálohovou - termín
§ 26 Vystavování daňových dokladů
(1) Plátce je povinen vystavit daňový doklad do 15 dnů ode dne
a) uskutečnění zdanitelného plnění nebo plnění osvobozeného od daně s nárokem na odpočet daně pro osobu povinnou k dani nebo právnickou osobu, která není založena nebo zřízena za účelem podnikání, nebo
b) přijetí úplaty; pokud plátce ke dni přijetí úplaty daň na výstupu nepřizná, protože není povinen tak učinit podle § 21 odst. 2, nesmí vystavit daňový doklad při přijetí úplaty
Termín v tomto případě zákon nestaví.Vystavení daňového dokladu na základě DUZP.
Asi bych po těch řemeslnících požadovala přesnou specifikaci práce na zálohové faktuře a pak bych si pohlídala zda daná práce či zakázka už je hotova a předána,tím bych požadovala vystavení daň.dokladu.
Ano, tento úkon provádím vydáním daňového dokladu k přijaté platbě. Já se ale ptala na vydanou fakturu,ne na daňový doklad.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Sociálka znovu opravuje JMHZ, tentokrát snad už odstranila „vážné nedostatky“
Přiznání i přehledy OSVČ musíte podat elektronicky, nově se to týká i „zdravotka“
Senátní výbor podpořil snížení záloh OSVČ, mohlo by k němu dojít od června
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
24. 9. 2009 11:20
Dobrý den,
projela jsem tady všechno možné ohledně zálohových faktur,
ale prosím mohl by mo někdo poradit, jaká je lhůta na vystavení ostré faktury po přijetí platby a vystavení DD na zálohovou fakturu? Je-li tedy vůbec nějaká. Mám tady řemeslné firmy, které si neustále vybírají zálohy proti zál.fakturám, majiteli to je zjevně jedno, ale já bych v tom chtěla mít pořádek. Moc děkuji