Re: vrácení DPH
Pokud jste uvedla v příhlášce na FÚ účet, měl byl by Vám FÚ odpočet vrátit automaticky. Pokud, ale na FÚ říkali, že máte zažádat - pak napište žádost o vrácení odpočtu DPH ze čtvrtletí za které Vám vznikl odpočet uveďte návaznos na přiznání k DPH a částku a účet na který chcete odpočet vrátit.
DPH můžete nárokovat na základě dokladů vystavených plátcem za věci (nebo služby) které používáte při své ekonomické činnosti. § 72 a 73 zák o DPH.
Pokud máte všechny dodavatele neplátce, tak Vám mohu leda doporučit najít si jiné.
Ale pivo, limo by mělo být s DPH, ne? Aspoň nevím o žádném pivovaru, který by nebyl plátce.
Vzhledem k tomu, že nakupujete s 19%DPH a prodáváte s 9%DPH tak předpokládám, že máte nadměrné odpočty a FU vám DPH vrací.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
24. 9. 2009 12:02
OSVČ podniká s restaurací, jsem čtvrtletní plátce DPH, ale mám vysoké náklady bez DPH (nájem....). Naposledy, když jsem nesla na FÚ přiznání k DPH mi paní na FÚ řekla, proč si nezažádám o nějaké vrácení DPH. Okamžite jsem to řekla mojí účetní, ale ta o ničem takovém neví. Můžete mi někdo poradit kde to najdu a co mám doložit. Děkuji