Výdajové paušály dle Janotova balíčku ??

• (neregistrovaný)

24. 9. 2009 12:34

Ahoj,

koukám v dnešníí MF Dnes na ten Janotův balíček a co nevidím, jedno z opatření se jmenuje:

"Ponechání současné výše odpočtu nákladů u svobodných podnikání", což má přinést 1 mld navíc.

Jak tomu mám rozumět? Vždyť současná výše, která platí (zpětně) od 1.1. 2009 (novelu prezident podepsal 14.8.2009) je právě ta zvýšená. Teď platí 60%. Co se tedy myslí tím balíčkem? Úprava na jakou výši a hlavně od kdy? Zase zpětné snížení na 40% ??? a od 2009 a nebo až od 1.1.2010?

Díky za názor

Lenka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 9. 2009 12:39

dasa (neregistrovaný)

Re: výdajové paušály dle Janotova balíčk
      Zpětně od r.2009. je to kocourkov.to co odhlasovali před měsícem už zase asi nebude platit.ale jestli jsem to dobře pochopila, jen se pouze o skupiny kromě zemědělců a živnostníků.tzn. pouze osoby, které podnikají na základě jiného než živn.oprávnění. např.pojištováci, znalci, odhadci..atd..ti(pokud to bude schváleno) by měli použít paušál 40%. živnostíci zůstavají na 60% a zemědělci na 80%.
      aspon tak to chápu já.

• 24. 9. 2009 12:48

Lenka K. (neregistrovaný)

ano o ty mi právě jde. Jestli je to vážně zpětně, tak to je teda bordel.... V nějaké jiném vyjádření ovšem Janota uváděl, že všechny změny se týkají roku 2010.... tak nevím

• 24. 9. 2009 13:19

seda (neregistrovaný)

netřeba se plašit.Janota je malý pán a než to projde sněmovnou,tak to poslanci tak zdrbou,že ani pánbůh neví co z toho vyleze,tak jen klid.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).