Re: výdajové paušály dle Janotova balíčk
Zpětně od r.2009. je to kocourkov.to co odhlasovali před měsícem už zase asi nebude platit.ale jestli jsem to dobře pochopila, jen se pouze o skupiny kromě zemědělců a živnostníků.tzn. pouze osoby, které podnikají na základě jiného než živn.oprávnění. např.pojištováci, znalci, odhadci..atd..ti(pokud to bude schváleno) by měli použít paušál 40%. živnostíci zůstavají na 60% a zemědělci na 80%.
aspon tak to chápu já.
Re: výdajové paušály dle Janotova balíčk
netřeba se plašit.Janota je malý pán a než to projde sněmovnou,tak to poslanci tak zdrbou,že ani pánbůh neví co z toho vyleze,tak jen klid.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
24. 9. 2009 12:34
Ahoj,
koukám v dnešníí MF Dnes na ten Janotův balíček a co nevidím, jedno z opatření se jmenuje:
"Ponechání současné výše odpočtu nákladů u svobodných podnikání", což má přinést 1 mld navíc.
Jak tomu mám rozumět? Vždyť současná výše, která platí (zpětně) od 1.1. 2009 (novelu prezident podepsal 14.8.2009) je právě ta zvýšená. Teď platí 60%. Co se tedy myslí tím balíčkem? Úprava na jakou výši a hlavně od kdy? Zase zpětné snížení na 40% ??? a od 2009 a nebo až od 1.1.2010?
Díky za názor
Lenka