Hlavní navigace

Zahr.stravné a kapesné

  • (neregistrovaný) 195.5.186.---

    25. 9. 2009 8:27

    Dobrý den, prosím o vysvětlení z důvodu více názorů:

    l. ZPC v trvání více než 12 hodin, strava zajistěná 4xdenně
    bezplatně = krátím 3 x 25% stravné, 25% stravného + 40%
    kapesného z celé výše stravného zaměstnanci náleží vyplatit.
    (krátím 25% za každé uvedené jídlo)

    2. ZPC trvá do 12 hodin, strava opět celodenně zajištěna
    krátím 3x35% z polovičního nároku stravného + 40% kapesné
    z poloviční sazby vyplatit (krátím 35% za každé uvedené jídlo?-kolik tedy zaměstnanci doplatím nebo on mi vrátí? )

    3. ZPC trvá od oběda do šesti večer , tedy do šesti hodin,
    strava zajištěna oběd a večeře,
    krátím tedy 2x70% ze čtvrtinové sazby stravného na den +
    40% kapesného ze čtvrtinové sazby vyplatím(krátím 70% za každé jídlo ?)
    velmi děkuji za názory a vysvětlení, trochu tápu.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 9. 2009 18:45

      annonym (neregistrovaný) 85.132.219.---

      Re: zahr.stravné a kapesné
      Příklad = stravné na den = 100 EUR
      1) krácení max. za každé bezplatrně poskytnuté jídlo 3x 25 % = krácení max. o 75 %. Stravné k výplatě zaměstnanci 25,00 EUR.
      Kapesné 40 % ze 100 EUR = 40,00 EUR. Celkem zaměstnanci náleží 65,00 EUR.
      2) krácení max 35 % z 5O,00 EUR (1/2 stravné) = kráceno max. o
      17,50 EUR. Stravné = 40 % z 50,00 EUR = 20.00 EUR. Celkem zaměstnanci náleží 52.50 EUR.)
      3) krácení max. 70 % z 25,00 EUR (1/4 stravné) = kráceno max. o 17,50 EUR. Kapesné 40 % z 25,00 EUR = 10,OO EUR. Zaměstnanci náleží 17,50 EUR.

      U stravného v bodě 2 a 3 se stravné krátí maximálně celkem a nikoliv za každé jídlo. Stanovení krácení samozřejmě budete mít za každé poskytnuté jídlo, ale krácení celkem nesmí být větší jak 35 % pří 1/2 stravném a max 70 % při 1/4 stravném.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).