Re: Zásoby při přechodu DE na PÚ
V DE jde do nákladů to, co je zaplacené.
V PÚ jde do nákladů to, co je spotřebované.
Takže - když v PÚ prodáte zboží účtujete 504/132 a 311/604. Pokud použijete uvedené účtování i u zásob, které jsou na skladě ke dni přechodu - budete to mít v nákladech 2x (jednou v DE okamžikem zaplacení a podruhé v okamžiku prodeje).
hodně informací čerpám zde: http://www.volny.cz/prechod/zkusenosti.htm
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 9. 2009 9:40
Do konce roku 2008 jsem manželovi vedla DE a od roku 2009 musí vést povinně PÚ. Zjišťovala jsem jak provedu přechod z DE na PÚ a musím dodanit materiál, který nakoupil v roce 2008 ale vyfakturoval až v roce 2009. To mi není jasné. Můžete mi prosím přesně popsat jak převést zásoby. Když zvýším výsledek hospodaření o zůstatek zásob z roku 2008 tak je podle mě zdaním 2x, protože je ještě budu mít vyfakturované v řádně vydaných fakturách za rok 2009. Prosím popište mi přesně postup účtování. Nevedeme skladové hospodářství, materiál, který koupíme hned spotřebujeme, takže bysme používali účtování skladu B.