Re: Nemocenská
>Prosím zkušené mzdovky, náš zaměstnanec má dnes 1. den
>nároku na nemocenskou.Mám od něho neschopenku i
>Potvrzení o DPN k 24.09.. Mám už dnes zaslat na OSSZ IV.díl
>neschopenky a Přílohu k žádosti ... nebo mám počkat až
>na další lístek na peníze (Potvrzení o DPN) a zaslat vše najednou?
Já čekám buď na lístek na peníze ke konci měsíce nebo na ukončení neshcopnosti (podle toho,co nastane dříve), a pak posílám s Žádostí a Přílohou k žádosti. Pak už doposílám už samostatně buď každý měsíc lístek na peníze nebo ukončení. Je to asi na každém,jak si to zorganizuje a dodá na OSSZ včas,aby nebyla zbytečná prodleva ve výplatě nemocenské...
Na školení nás vedoucí kontrolního z OSSZ prosila, abychom neposílali iV.díl neschopenky s přílohou, pokud k tomu nemáme již ukončení nebo lístek na peníze. Prý jim v tom jenom děláme zmatek, protože to potom u nich stejně leží a čeká. Takže já radím -posílat až s tím lístkem nebo uschoněním. A k tomu VS, u nás na OSSZ mají lidi rozdělené podle abecedy, takže VS stejně nepomůže.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 9. 2009 10:17
Prosím zkušené mzdovky, náš zaměstnanec má dnes 1. den nároku na nemocenskou.Mám od něho neschopenku i Potvrzení o DPN k 24.09.. Mám už dnes zaslat na OSSZ IV.díl neschopenky a Přílohu k žádosti ... nebo mám počkat až na další lístek na peníze (Potvrzení o DPN)?