Re: datum zaúčtování - výpis KB
Ligičtější mi připadá datum, kdy to bylo připsáno na účet - tak to alespoň účtujeme my. Přece nemůžete disponovat s penězi, které vlastně na účtu nemáte - když Vám "naběhmnou" na účet 2.7. a jim byly odečteny 1.7. - tak Vy s nimi přece už 1.7. nemůžete nic dělat, protože je tam vlastně nemáte. A úroky Vám taky určitě počítají až od 2.7., a ne od 1.7..
Re: datum zaúčtování - výpis KB
No a zde je probém u zálohových faktur - zaslán na účet 31 a připsán 1. , kdy tedy
uplatnit odpočet DPH - na FU jsem se ptala a každý mluvil jinak, tak poraďte prosím
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 9. 2009 14:44
Dobrý den,
asi mám zvláštní dotaz, ale poslední dobou mi ve výpisech z KB 2 datumy u položek - jeden datum určuje, kdy mi to bylo připsáno na účet a druhý datum uvádí, kdy bylo protistraně strženo. No a mě by zajímalo, který datum mám zaevidovat do účetnictví. Den, kdy mi přišla platba? + odkaz na §... Děkuji