Nová klasifikace CZ-CPA

• (neregistrovaný)

26. 9. 2009 11:05

Dobrý den, nevím zda jste tady již řešili novou klasifikaci. Stále mi není jasné ta návaznost... Dříve jsme třídili dle SKP a v návaznosti na přílohu zákona o daních z příjmů ne???? teď je nová klasifikace CZ CPA a nevím že by byl zákon o daních z příjmů v tomto směru novelizován... takže postup je najít SKP zatřídit do odpis. skupiny a převést dle převodníku na novou CZ CPA?

Možná to bude znít někomu jako banální otázka, ale jsem z příspěvkovky, která teď teprve začne ze zákona uplatňovat daňové odpisy..takže je to pro mě nová dosud neprobádaná problematika.

Díky za jakýkoliv názor

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 9. 2009 19:45

annonym (neregistrovaný)

Re: Nová klasifikace CZ-CPA
      Ministerstvo financí vydalo sdělení k zařazování hmotného majetku do odpisových skupin podle přílohy č. 1 k zákonu o daních z příjmů po 1. 1. 2008.
      Citace:
      Pro účely zařazování movitého hmotného majetku do odpisových skupin se i po 1. 1. 2008 postupuje v souladu s odkazem uvedeným v příloze k zákonu č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů, pod označením ++), tj. podle Standardní klasifikace produkce zavedené Českým statistickým úřadem (sdělení Českého statistického úřadu ze dne 5. 12. 2002 o zavedení 2. vydání Standardní klasifikace produkce).

Nová Klasifikace produkce (CZ-CPA), jejíž použitelnost pro statistické účely je stanovena Sdělením Českého statistického úřadu ze dne 31. 7. 2008 zpětně od 1. 1. 2008, není pro zařazování hmotného majetku do odpisových skupin rozhodná.

• 28. 9. 2009 10:12

M. (neregistrovaný)

Díky za odpověď, já tohle samozřejmě četla. To pro mě znamená že dle SKP třídím do daň. skupin - příloha zákona a co se týče třídění co CZ CC - se nepoužije převodník? já už jsem z toho fakt jelen

• 29. 9. 2009 12:00

annonym (neregistrovaný)

CZ-CPA slouží ke statistickému zjišťování. S odpisovými skupinami nesouvisí, tzn., že pro zařazení do odpisových skupin použijete SKP dle přílohy k ZDP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).