Re: Mzda
HM - 9000,-
SP zam-ec - 585,-
SP zam-el - 2250,-
ZP zam-ec - 405,-
ZP zam-el - 810,-
Zdanitelná mzda - 12060,-
Měsíční záloha daně po slevách - 1815,-
ČM - 6196,-
Zaměstnavtel ale od této konečné čisté mzdy odečítá ještě jednou 1815,- tudíš je podle něj ta konečná čistá mzda - 6195 - 1815 = 4380,-
Re: Mzda
>>>>>>Napiště přesně jak ten Váš výplatní pásek vypadá
>>>>>>např.
>>>>>HM 12 000
>>>>>SP
>>>>>ZP SHM
>>>>>atd
>>>> HM - 9000,-
>>>>SP zam-ec - 585,-
>>>>SP zam-el - 2250,-
>>>>ZP zam-ec - 405,-
>>>>ZP zam-el - 810,-
>>>>Zdanitelná mzda - 12060,-
>>>>Měsíční záloha daně po slevách - 1815,-
>>>>ČM - 6196,-
>>>>Zaměstnavtel ale od této konečné čisté mzdy odečítá
>>>>ještě jednou 1815,- tudíš je podle něj ta konečná
>>>>čistá
>>>>mzda - 6195 - 1815 = 4380,-
>>>
>>>Vy nemáte podepsané prohlášení a neuplatňujte slevu
>>>na
>>>poplatníka?
>>Ano, mám.
>Právě proto nechápu údaje na výplatní pásce. Jedná se o výplatní pásku mého manžela. No máme s tímto jeho zaměstnavatelem více problémů. Kromě toho že má HM 9000,-, dostává "na černo" ještě 2,60,- za km. Myslím si, že jako řidič v mezinárodní dopravě má také nárok na diety/stravné, které také nemá. Chtěla bych se obrátit na nějaký úřad, kde by mi s tímto pomohli, ale nevím kam se obrátit. Samozřejmě manželům zaměstnavatel nám neche dát kontakt na svou účetní, se kterou bychom to rádi vyřešili osobně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 9. 2009 7:05
Dobrý den, potřebuji radu. Zaměstnavatel mi od hrubé mzdy odpočítává SP, ZP a měsíční zálohu na daň. Tuto zálohu mi odečítá ale dvakrát. Jednou ji mám odečtenou na výplatní pásce z hrubé mzdy a podruhé mi ji odečte ještě z konečné čisté mzdy. Nemůžu to ale bohužel nijak dosvědčit, protože na výplatní pásce ten druhý odpočet už není zaznamenaný. Nevím na koho se mám s tímto problémem obrátit. Podle mě jde o hrubé porušení pracovní smlouvy. Účetní této firmy vysvětlila zaměstnavateli, že tuto zálohu na dani platí on za mě. Ale to je nesmysl. Nemůže to za mě platit, když mám jasně ve výplatnici odečtenou tuto položku ze své hrubé mzdy.