Re: Nemoc a U.P.
Lékař skutečně nevystavuje neschopenku, ale jen potvrzení pro úřad práce, které je zároveň omluvenkou. Vyřiďte si ho rychle a na ÚP doložte.
Re: Nemoc a U.P.
Kopíruji ze stránek nějakého ÚP:
"Pro účely evidence na úřadě práce je dostačující, vystaví-li Vám Vaše lékařka jakýkoliv doklad, že Váš zdravotní stav odpovídá stavu práce neschopných. Doklad musí obsahovat identifikační údaje lékaře, který jej vystavuje, datum vystavení, účel vystavení, podpis a razítko. Toto potvrzení poté musíte do osmi kalendářních dnů doložit na patřičný úřad práce (stačí i poštou), následkem čehož k Vám bude úřad práce přistupovat obdobně, jako byste byla ve stavu práce neschopných. Tzn. po dobu trvání nemoci Vám nebude nabízeno zaměstnání, budete omluvena z návštěv na úřadě práce apod."
Myslím, že vám váš lékař potvrzení vystaví dodatečně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 9. 2009 14:10
Dobry den. Jsem vedeny na U.P. Jelikoz mam zdravotni problemy a byl jsem u lekare ktery mi odmitnul vystavit neschopenku,dostal jsem se do problemu s U.P. v pondeli navsteva lekare, leky mi nezabraly a bylo mi jeste hur, tak jsem se v den kdy jsem se mel hlasit na U.P. dostavil na pohotovost, kde jsem stravil po ruznych vysetrenich vlastne od rana od pul sesty az do 15:3O Potom jsem lezel jeste na kapackach, na ktery vlastne chodim dodnes. Dnes jsem prodelall dalsi 4 vysetreni. Na U.P. jsem se dostavil az dnes to je o 5 dnu pozdeji, byl jsem nepohyblivy (pater a ledvinova kolika) Na U.P mi bylo receno ze budu sankcne vyskrtnut, je to spravny ??? Jak se mam branit ,,,???