Re: OT: datová schránka
Ačkoli je zákon 300/2008 Sb. účinný již od 1.7.2009, rozjezd je pozvolný. Orgány veřejné moci (datová schránka se jim zřizuje ze zákona) dokonce budou mít schránky aktivovány až ve 3.-4. týdnu měsíce října (info ze školení, dle zákona nejpozději 1.11.). Dle harmonogramu by omezená komerční komunikace mezi datschránkami FO či PO měla být zahájena 1.1.2010 a plná komunikace až 1.7.2010 (info z brožury). Brožura ke stažení na adrese:
http://www.datoveschranky.info/priloha/96/
Mě sdělili (taky ji ještě nemáme), že jednak to dělají na etapy a pak pokud nemají jednatelé (statutární orgán) u jména r.č. či číslo OP, tak se jim tyto s.r.o. a jiné společnosti nevygenerují a tudíž vypadnou ze seznamu.... No tak musíme nejdřív učinit dodatečný zápis do OR a pak opět čekat
naši statutárové jsou cizinci, kteří nemají přiděleno r.č.,. ale ve výpis mají datum narození.... tak tedy nevím, jestli mám někam volat nebo ještě chvilku čekat... Jde mi o to, že pokud budu muset udělat nějaký dodatečný zápis v OR, tak je to v naší firmě na dlouhý lokty.... chjo
Tak to vypadá, že jste v pohodě - na vašem místě bych ještě počkal (pokud máte v OR info uvedené níže).
§14 odst.3 zákona 300/2008 Sb.:
V informačním systému datových schránek se vedou tyto informace o datových schránkách:
g) obchodní firma nebo název právnické osoby, pro niž byla zřízena datová schránka, sídlo a identifikační číslo ekonomického subjektu, bylo-li přiděleno,
j) jméno, popřípadě jména, příjmení, datum narození, adresa místa trvalého pobytu nebo jiného pobytu na území České republiky anebo adresa bydliště mimo území České republiky osoby oprávněné k přístupu do datové schránky, přístupové údaje, rozsah přístupu a datum vzniku a zániku oprávnění k přístupu do datové schránky s uvedením hodiny, minuty a sekundy,
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 9. 2009 21:59
Dobrý večer,
jsme s.r.o. a do dnešního dne nepřišlo heslo do datové schránky. Dívala jsem se zde v historii a našla jsem u jednoho příspěvu informaci, že firma neměla zapsáno v OR PSC a datovou schránku jim nechtěli založit. Dívala jsem se do OR na naši firmu a zjistila jsem, že také nemáme v OR uvedeno PSČ, takže zřejmě kvůli tomuto nám nebyla zatím vydána datová schránka. Můžete mi prosím někdo odkázat na §, ve kterém se jasně stanoví, že musíme mít PSČ nebo co máme nyní dělat.
Děkuji