Re: Souběžné prac.poměry a odvod zdravot
Ano, je to tak. Ten "hlavní", nejlépe ten, který má výplatní termín později, každý měsíc dostane od toho druhého potvrzení, kolik mu bylo sraženo na ZP. Jestli součet nedosáhne minima, tak to zaměstnanci dosráží. Kdyby v jednom zaměstná měl alespoň 8000,-, tak tomu druhému o tom dá potvrzení a ten bude srážet jen z výdělku.
Nevidím v tom článku nic, co by tomu, co jsem napsala odporovalo. Byl tam uveden případ, kdy zaměstnanec v jednom zaměstnání dosahuje 8000,-, tudíž ten druhý nic nedopočítává. Pokud ovšem výjimečně mzda klesne pod 8000,-, musí se spojit s tím, pro koho potvrzení vystavil, aby věděl, jestli dopočítat nebo ne.
pokud u Vás nedosahuje 8000Kč a srazíte tedy z toho, co dosáhne (7000 Kč), potom si tu druhou pásku (nebo ještě lépe potvrzení od druhého zam-tele s danými částkami) musíte založit pro případnou kontrolu ze zdrav. poj. (abyste doložila, že v součtu bylo odvedeno zdrav. poj. nejméně z MVZ)
Tak mi to tady chápeme, že v tom článku je, že vždy ten jeden platí vždy z minimální mzdy a ten druhý z toho co si vydělá. V našem případě já musím platit vždy min. z 8000 Kč, protože druhý PP má fixně 6000 Kč. Já to totiž do této doby dělala tak jak mi radíte, koukla jsem je odvedeno dohromady od obou 1080 Kč tak je to dobrý. Tenhle článek mě vyděsil.
To jsem se do toho zamotala - když má u nás 7000
>>>>>(jsme
>>>>>ten hlavní) a v druhém PP 6000 tak já srážím z 8000 a
>>>>>druhý PP z 6000?
>>>>>Děkuji, jsem nějaká natvrdlá :-))
>>>>
>>>>Přinese vám potvrzení nebo vám nechá ofotit výplatní
>>>>pásku, z které bude vidět, že mu srazili 270+540=810
>>>>Kč
>>>>1080 - 810 = 270
>>>>Vy zjistíte, že u vás má ZP víc než 270,- Kč, takže
>>>>mu
>>>>srazíte jen z těch vašich 7000,-
>>>***
>>>Tak takhle jsem si to myslela, než jsem
>>>si
>>>přečetla
>>>tohle
>>>http://www.pamservis.cz/?sekce=1&uroven=2&cid=222786&wa=WWW09E3%20MU&uid=750679&e=33482&odkud=ENMUP
>>
>>Nevidím v tom článku nic, co by tomu, co jsem napsala
>>odporovalo. Byl tam uveden případ, kdy zaměstnanec v
>>jednom zaměstnání dosahuje 8000,-, tudíž ten druhý
>>nic
>>nedopočítává. Pokud ovšem výjimečně mzda klesne pod
>>8000,-, musí se spojit s tím, pro koho potvrzení
>>vystavil, aby věděl, jestli dopočítat nebo ne.
>****
>Tak mi to tady chápeme, že v tom článku je, že vždy
>ten jeden platí vždy z minimální mzdy a ten druhý z toho
>co si vydělá. V našem případě já musím platit vždy
>min. z 8000 Kč, protože druhý PP má fixně 6000 Kč. Já to
>totiž do této doby dělala tak jak mi radíte, koukla
>jsem je odvedeno dohromady od obou 1080 Kč tak je to
>dobrý. Tenhle článek mě vyděsil.
Ano, já to chápu také tak a to, že zaměstnanec si zvolí jednoho zaměstnavatele - zpravidla toho kde má vyšší vyměřovací základ - a ten mu musí doplatit ZP do 8.000,- a tomu druhému zaměstnavateli donesete potvrzení, že u prvního je mu sráženo ZP minimálně z minimální mzdy a ten druhý už tedy bude srážet jen ze skutečné mzdy nebo odměny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 9. 2009 13:35
Mám zaměstnance který pracuje u nás 3 dny a 2 dny pracuje jinde. Jak je to s odvodem zdravotního?