Re: Doplnění k dodatečnému přiznání
JJ, nedodržela jste 30 :-)) dní, tímhle se zabývají vedoucí.
Prostě něco jako vysvěltlující dopis, proč je v kolonce 210, 310 a jiných změna. To znamená, faktura číslo 2015 byla stornována, nahrazena fakturou 2015 v tomtéž období, bankovní platba proběhla dne ..... , atd.
Re: Doplnění k dodatečnému přiznání
Pro Vás jsou zajímavé odstavce
1,3) lze i ústně
5) kde je to vysvětleno - moc znaků, filtruji
zákon 337 / 1992
§ 48
Odvolání
(1) Příjemce rozhodnutí se může odvolat proti stanovení daňového základu a daně správcem daně a proti jiným rozhodnutím, pro něž je to zákonem stanoveno nebo kde to zákon nevylučuje, pokud se písemně nebo ústně do protokolu svého práva odvolání nevzdal.
(3) Odvolání se podává písemně nebo ústně do protokolu u správce daně, jehož rozhodnutí je odvoláním napadeno.
(4) Odvolání musí obsahovat tyto náležitosti
a) přesné označení správce daně,
b) přesné označení odvolatele,
c) číslo jednací, případně číslo platebního výměru nebo jinou jednoznačnou identifikaci rozhodnutí, proti němuž odvolání směřuje,
d) uvedení rozporu s právními předpisy či skutkovým stavem nebo jiné důvody osvědčující nesprávnost nebo nezákonnost napadeného rozhodnutí,
e) návrh důkazních prostředků k tvrzením v odvolání uvedeným, není-li odvoláním namítán jen rozpor s právními předpisy,
f) navrhované změny či zrušení rozhodnutí.
(5) Odvolání lze podat ve lhůtě třiceti dnů ode dne, který následuje po doručení rozhodnutí proti němuž odvolání směřuje, není-li v tomto zákoně stanoveno jinak. Neobsahuje-li podané odvolání zákonem předepsané náležitosti, vyzve správce daně odvolatele s poučením, v jakém směru musí být doplněno, a stanoví pro to přiměřenou lhůtu ne kratší patnácti dnů. V případech, že odvolání lze zamítnout podle § 49 odst. 2, výzva se omezí jen na doplnění těch chybějících zákonných náležitostí, které jsou rozhodné pro posouzení odůvodněnosti zamítnutí, případně se od výzvy upustí. Vyhoví-li odvolatel plně této výzvě, má se za to, že odvolání bylo podáno včas a řádně. Nevyhoví-li odvolatel výzvě, správce daně odvolací řízení zastaví. Proti rozhodnutí o zastavení řízení je přípustné odvolání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 9. 2009 16:47
Dobrý den, mám takový problém.
Podávala jsem na příslušný FÚ dodatečné přiznání z DPH a prý jsem se přesně trefila do termínu odvolání. Jelikož jsem to dělala poprvé a dnes jsem byla pozvaná k paní na FÚ, která mi vysvětlila, že mám napsat jakýsi dopis "doplnění" k tomu, proč jsem vlastně podala to dodatečné, tak bych chtěla poprosit o nějaký "mustr" jak to mám napsat.
Děkuji mockrát za případné pomoci.