Re: Problém s odstupným
Podle mne záleží na tom, zda jste měl mzdu sjednanou v pracovní smlouvě a nebo ve mzdovém výměru.Pokud ve smlouvě, tak výši mzdy by mohl zaměstnavatel měnit pouze s vaším souhlasem dodatkem pracovní smlouvy.Pokud máte mzdu stanovenu mzdovým výměrem, může vám zaměstnavatel mzdu snížit i bez vašeho souhlasu, musí ovšem dodržet minimální, resp.zaručenou výši mzdy.
Re: Problém s odstupným
Jestli jste dostal výpověď v září a končit budete 30.11., tak se odstupné bude odvíjet od průměru z III.Q, takže tam by se snížení mzdy v říjnu a listopadu nijak projevit nemělo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 9. 2009 20:14
Dobrý den.Žádám o radu ohledně odstupného.Můj problém vznikl při odchodu ze zaměstnání.Dostal jsem výpověď od zaměstnavatele z důvodu zrušení pracovního místa- dostal jsem jinou nabídku na nižším postu za menší plat s čím jsem nesouhlasil a tak jsem byl propuštěn s nárokem na odstupné s výpovědní 2 měsíční lhůtou po kterou mi mněl zůstat můj původní plat.Zaměstnavatel ale nesplnil podmínky a do výplatnic mi uvedl nižší nabízenou mzdu se kterou jsem původně nesouhlasil.To v konečném důsledku bude mít vliv i na výšku tříměsíčního odstupného ,na kterém jsme se se zaměstnavatelem smluvně dohodli.Nevím jak tuto věc řešit.Prosím tedy o radu.Děkuji s pozdravem Milan B.