Problém s odstupným

• (neregistrovaný)

30. 9. 2009 20:14

Dobrý den.Žádám o radu ohledně odstupného.Můj problém vznikl při odchodu ze zaměstnání.Dostal jsem výpověď od zaměstnavatele z důvodu zrušení pracovního místa- dostal jsem jinou nabídku na nižším postu za menší plat s čím jsem nesouhlasil a tak jsem byl propuštěn s nárokem na odstupné s výpovědní 2 měsíční lhůtou po kterou mi mněl zůstat můj původní plat.Zaměstnavatel ale nesplnil podmínky a do výplatnic mi uvedl nižší nabízenou mzdu se kterou jsem původně nesouhlasil.To v konečném důsledku bude mít vliv i na výšku tříměsíčního odstupného ,na kterém jsme se se zaměstnavatelem smluvně dohodli.Nevím jak tuto věc řešit.Prosím tedy o radu.Děkuji s pozdravem Milan B.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 9. 2009 21:53

inzinyrka (neregistrovaný)

Re: Problém s odstupným
      Možná Vám ještě někdo poradí něco jiného, ale podle mne byste se měl obrátit na oblastní inspektorát práce.
      http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/696?kam=kategorie&kod=0128

• 30. 9. 2009 23:09

J (neregistrovaný)

Podle mne záleží na tom, zda jste měl mzdu sjednanou v pracovní smlouvě a nebo ve mzdovém výměru.Pokud ve smlouvě, tak výši mzdy by mohl zaměstnavatel měnit pouze s vaším souhlasem dodatkem pracovní smlouvy.Pokud máte mzdu stanovenu mzdovým výměrem, může vám zaměstnavatel mzdu snížit i bez vašeho souhlasu, musí ovšem dodržet minimální, resp.zaručenou výši mzdy.

• 1. 10. 2009 9:59

Líba (neregistrovaný)

Jestli jste dostal výpověď v září a končit budete 30.11., tak se odstupné bude odvíjet od průměru z III.Q, takže tam by se snížení mzdy v říjnu a listopadu nijak projevit nemělo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).