Re: vydaná fa v EUR
Moc děkuji...to jsem potřebovala slyšet...to ujištění, že FÚ proti tomu nic neměl...mě docela uklidnilo.
Ještě se vás zeptám u přijatých tuzemských faktur v cizí měně-mám ve směrnici, že přepočítávám kurzem uvedeným na dodavatelské faktuře, aby nám seděl základ a DPH s jejich vyčíslením. Některé faktury ale tedy mají hodně jiné kurzy, nepasují ani na kurz DUZP ani na den vystavení. myslíte, že je mám upozornit, nechci zase ale dělat ze sebe chytrou. Oni to uritě dobře nemají. Řešíte toto nějak s dodavateli nějak?
moc Vám děkuji
Re: vydaná fa v EUR
neřeším,beru to,co fakturují( mohou mít ve své směrnici stanovený např.měsíční kurz)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 10. 2009 9:45
Dobrý den, prosím potřebuji vystavit tuzemskému plátci fa v EUR. DUZP je dnes, tj.1.10.2009. Ještě nemám ae k dipsozici kurz, musím vystavit tedy až odpoledne nebo mohu použít včerejší kurz? Tím bych se ale asi dostala do rozporu s par. 4/4 zákona o DPH.Měla bych použít pro přepočet faktury kurz DUZP. Nebo mám vystavit zítra..s dnešními datumy? Děkuji...všem moc