Re: rodičovská dovolená
Pokud dítěti budou 4 roky, tak už se nejedná o RD, ale o pracovní volno mezi 3.a 4. rokem věku dítěte. Vracíte-li se do zaměstnání, povinností zaměstnavatele je zaměstnat vás podle pracovní smlouvy. V případě, že v době vaší nepřítomnosti došlo k org. změně, zaměstnavatel by vám měl dát výpověď + odstupné. Tuto výpověď by mohl doručit ještě v době vašeho neplaceného volna. Pokud dáte výpověď vy, zbavíte se ev. nároku na odstupné, popřípadě nároku na náhradu mzdy, která vám bude náležet po dobu, po kterou vám zaměstnavatel nebude přidělovat práci podle PS.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Sociálka znovu opravuje JMHZ, tentokrát snad už odstranila „vážné nedostatky“
Přiznání i přehledy OSVČ musíte podat elektronicky, nově se to týká i „zdravotka“
Senátní výbor podpořil snížení záloh OSVČ, mohlo by k němu dojít od června
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
1. 10. 2009 13:00
Dobrý den,
dne 12.12.2009 moje dcera bude mít 4 roky a tím bude ukončena rodičovská dovolená. Zaměstnavatel se mou ukončí pracovní poměr nebo jak mám postupovat mám dát výpovědět?
Jana