Re: Cisnik 8000,-HM/mesic?
>Dobry den,
>podnikatel zamestnava pro sve restaurace (bez vareni)
>cisniky za minimalni mzdu, 8000,-Kc mesicne. Zacal
>podnikat pred 10 lety a kazdy rok nekoho noveho bere a s
>jinym se rozlouci - takze tyhle smlouvy vidi socialka
>porad. Smlouvy jsou psany na 40 hodin tydne, 5 dni v
>tydnu. To ze cisnik pracuje i o vikendu a jednorazove
>13 hodin se vubec neresi. (vychazi to na 45,5 hodin
>tydne kdyz se to prepocita na dny).
toto praktikuje většina provozovatelů restaurací-
Smlouvy se klasicky
>predkladaji na socialce a kontroly od ni a od
>zdravotnich pojistoven probihaji bez pripominek.
asi jsou všichni slepí nebo nemají zájem problém řešit
Je mi jasne ze
>tohle neni jejich problem ale problem uradu prace.
>(mozna i FU?)
především je to oblast působení oblast.inspektorátů práce, kteří mají kontrolní činností problém odhalit, řešit a uložit sankci
>A ted moje otazky:
>Kontroluje tohle FU pri kontrole dane prijmu FO?
asi ne, i když evidentně dochází ke krácení daněz příjmu od FO i POJake
>ma byt spravne zarazeni, nebo je to takhle spravne?
není to správně, min. mzda je za práci např. uklízečky, pomocného dělníka, přidavače a už ani toto dnes nestačí.
>Staci jen zvednout pocet hodin a mzdu?
Počet odpracovaných hodin by měl být shodný s počtem vykázaných a zaplacených hodin a ne že si číšníci vydělají na dišku, tak co by chctěli, jak top mnozí hospodští prezentují
Musi se za
>vikendy platit vic?
za víkendy, přesčasy a práci v nopci22-06) náleží příplatky- všem stejně dle ZP, žádné výjimky.
>dekuji, Kamil
jediná rada-dejte se dohromadys kolegy, sepiště petici zaměstnavateli, pohrozte oznámením na OIP a uvidíte, ale obávám se, že ze strany zam-tele z toho budou problémy.
Re: Cisnik 8000,-HM/mesic?
Nějak mi ty hodiny nesedí, když pracuje 13 hod, 7 dní v týdnu je to 91 hod, určitě další týden čerpá náhradní volno
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
1. 10. 2009 13:10
Dobry den,
podnikatel zamestnava pro sve restaurace (bez vareni) cisniky za minimalni mzdu, 8000,-Kc mesicne. Zacal podnikat pred 10 lety a kazdy rok nekoho noveho bere a s jinym se rozlouci - takze tyhle smlouvy vidi socialka porad. Smlouvy jsou psany na 40 hodin tydne, 5 dni v tydnu. To ze cisnik pracuje i o vikendu a jednorazove 13 hodin se vubec neresi. (vychazi to na 45,5 hodin tydne kdyz se to prepocita na dny). Smlouvy se klasicky predkladaji na socialce a kontroly od ni a od zdravotnich pojistoven probihaji bez pripominek. Je mi jasne ze tohle neni jejich problem ale problem uradu prace. (mozna i FU?)
A ted moje otazky:
Kontroluje tohle FU pri kontrole dane prijmu FO? Jake ma byt spravne zarazeni, nebo je to takhle spravne?
Staci jen zvednout pocet hodin a mzdu? Musi se za vikendy platit vic?
dekuji, Kamil