Účet.program Pohoda-zaúčtování-prosím !

• (neregistrovaný)

1. 10. 2009 16:20

Dobrý den, prosím Vás, pomozte mi někdo, jak zaúčtovat v tomto programu. Asi mě brzo klepne. Dělala jsem v jiném a tady nemohu dát na jednu stranu dva účty.
    Takže např. 20tis.záloh.fa za pronájem a platba : 314/321, 321/221
    Pak přijde konečná faktura na 50tis. tzn.doplatek 30tis.:
    (normálně bych účtovala 518...50tis./321...50tis. a 321...50tis/ 314...20tis.,221...30tis.)
    Ale jak to mám udělat v Pohodě, když v Předkontacích mi to dovolí na každé straně jen jeden účet ????
    Moc prosím

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 10. 2009 16:33

na (neregistrovaný)

Re: účet.program Pohoda-zaúčtování-prosí
      Musíte zaúčtovat doklad pomocí položek (pravý alt+P) každou částku zvlášt na řádek položky. Pohoda neúčtuje "složeně", takže 321 budete mít rozpsanou na tolik položek, na kolik různých protiúčtů budete účtovat. Pro každý řádek si vytvořte předkontaci.

• 1. 10. 2009 16:48

sasa (neregistrovaný)

Můžete mi napsat přesně jak? pravý alt+P - co to udělá? Já fakt v něm začínám a asi mě šlehne.

• 1. 10. 2009 17:19

na (neregistrovaný)

Musíte si kliknou na záložku "položky" a pak budete účtovat. Pravý alt+P je zkratka, jak si položky rychle otevřete (nemusíte přes záložku). Doporučuji prostudovat manuál Pohody. Začátky jsou těžké, ale po roku nedáte na Pohodu dopustit. :o)

• 1. 10. 2009 20:22

sasa (neregistrovaný)

Moc děkuji. Pokusím se. Do manuálu-knížky jsem se zabořila - ale nic moc - zatím - hlava moc nebere. Když mi to nepůjde, mohu se zas ozvat?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).