Hlavní navigace

Mohu účetnictví další firmě?

  • (neregistrovaný)

    2. 10. 2009 13:07

    Jsem zaměstnaná jako účetní u FO zemědělce a druhý PP mám v jeho s.r.o. taky jako účetní. Má práce ale byla i dělat DE jeho synovi, taky zemědělci - vždy stejně vše dělali dohormady a o všem převážně rozhodoval otec. Nyní se pohádali a syn se odrhl a pořád řeší nějaké spory a účetnictví mu dělá jeho žena.
    Já jsem slíbila synovi, že mu zkouknu tento rok DPH a konec roku, aby to měli vpořádku - nikdy to nedělali. Takže minulé Q DPH jsem u nich byla a opravovala - bylo toho fakt dost.
    Nyní mi otec dá se říct až vyhrožuje, že aby mě ani nenapadlo jim dělat DPH a konec roku. Tam jsem mu řekla že co když mě o to požádaj jako soukromě? A on na to že to může brát jako střet zájmů. A taky mi vyčítá že jsem jim odevzdala všechno jejich účetnictví, že jsme to dělali stejmě my a když bude kontrola, tak že je to stejně na účetní - což si myslím že za to odpovídá podnikatel. Já jsem názoru že je to jejich a taky podle sebe vím že když jsem začínala pořád jsem koukala do starých papírů jak se to účtuje.
    Může mi tedy zaměstnavatel zakázat, abych soukromě někomu pomohla s účetnictvím? Nikomu nebudu vykládat o jeho hospodaření atd.
    Děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 10. 2009 14:06

      annn (neregistrovaný)

      Re: mohu účetnictví další firmě?
      Nemůže, ale když bude chtít pěkně Vám za to znepříjemní život...
      Rozhodně patří ale k profesionálním vlastnostem účetní nemluvit o aktivitách svého zaměstnavatele.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).