Hospodářský výsledek

• (neregistrovaný)

3. 10. 2009 20:59

Prosím opět a zase.Nesedí mi hospodářský výsledek za pololetí na rozvaze a výkazu zisku a ztrát. Zhruba o nějakých 300 tisíc, /čet 431 mám s nulovým počátkem. To už jsem srovnala. Přesto to nesedí.Čím by to mohlo být?Díky moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 10. 2009 13:58

ucetni007

Re: Hospodářský výsledek
      Než začnete kontrolovat definice výkazů, zda skutečně všechny účty vstupují do nějakého řádku a ve správných částkách, zkontrolujte, zda nemáte zůstatek na účtu 395, který nikam nevstupuje a měl by být nulový. Také zkontrolujte, zda nemáte účetní zápisy bez rozúčtování (tj. chybí tam konto). Také se mohlo stát, že máte chybu v účtování - místo rozvahového účtu máte výsledkový a naopak. No a pokud tohle vyloučíte, je někde chyba v definici účtu vstupujícího do výkazu (buď úplně chybí a nebo je špatně). Pak je dobré si vzít tu částku a projet si obratovou předvahu, zda jí tam nevidíte (pokud to není kombinace více částek) a případně účet nadefinovat. No a pak už nezbývá, než si vzít předvahu a projít si jednotlivé zůstatky účtů na výkazy a chybu sice velmi pracně, ale najdete...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).