Hlavní navigace

Státní byt,dekret-můžu odhlásit manžela?

  • (neregistrovaný)

    5. 10. 2009 8:50

    Dobrý den, moc prosím o prosbu. Manžel se od nás s dětma odstěhovat ke své milence, je to už víc jak rok, bydlím ve státním bytě a oba s manželem máme zde trvlalý pobyt. Já bych chtěla, aby se manžel odhlásil, protože mu neustále hrozí exekuce, ale on nechce, protože při rozvodu by měl rád nějaký podíl z bytu.
    Chtěla jsem se zeptat, zda má vůbec nějaký právo na podíl, když byt je státní a máme pouze dekret a druhá otázka,zda ho mohu sama z trvalého pobytu odhlásit, doložím podpisy svědků, že tu nebydlím a přehlásim ho na městský úřad.
    Děkuji moc
    Tinka

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 10. 2009 8:53

      m. (neregistrovaný)

      Re: Státní byt,dekret-můžu odhlásit manž
      Odhlášení - to zkuste pořešit na městském úřadě,
      ale podíl na státním bytu určitě žádný mít nemůže, neříká Vám nikomu pane. Při uvolnění nikdo nedostává žádnou náhradu, na rozdíl od vlastního bytu nebo družstevního.

    • 5. 10. 2009 9:49

      ... (neregistrovaný)

      Re: Státní byt,dekret-můžu odhlásit manž
      Známá má stejnou zkušenost jako vy. Po sdělení aktuálního bydliště manžela byl obecním úřadem vyzván k vyjádření se a poté, co on nesouhlasil se změnou bydliště, je vše při starém.

    • 5. 10. 2009 12:05

      Jiřka1 (neregistrovaný)

      Re: Státní byt,dekret-můžu odhlásit manž
      Já se navíc obávám, že dokud budete manželé a nebudete majetkově vypořádáni, tak ta exekuce bude pořád hrozit, protože ty věci jsou vaše společné (nabyté za trvání manželství).

    • 5. 10. 2009 12:32

      ... (neregistrovaný)

      Re: Státní byt,dekret-můžu odhlásit manž
      I po vypořádáním majetku v SJM po rozvodu stylem "vše je toho druhého, který nedluží", bude exekuce tohoto majetku stále hrozit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).