Re: pozdní příchody do práce
Napište mu upozorňující dopis znovu-uveďte,že porušuje ustanovení § 301 odst. a), b) (povinnosti zaměstnance), případně prac.řád nebo vnitřní předpis a bude-li se jeho jednání opakovat,bude s ním rozvázán PP podle § 52 g)-soustavné méně závažné porušení.Máte-li jednostranně sjednanou mzdu (např.mzdovým výměrem) šlo by mu ji snížit (např.odebrat část osobního ohodnocení).Jestli se "nesrovná", asi nic jiného než výpověď nezbyde.Po výpovědní dobu ho můžete převést i na jinou práci bez jeho souhlasu-viz.§41 odst.2a), ods.3). A nemáte ho ještě ve zkušební době? To byste s ním PP mohli zrušit ihned a jednoduše.
Moc všem děkuji, napsala jsem mu ještě poslední dopis s upozorněním a za neomluvenou absenci, kterou jsem mu nasčítala, jsem mu zkrátila dovolenou o dva dny. Jestli tohle už nepomůže , tak bude muset odejít. Ještě se zeptám nikdy jsem to nezadávala do mezd, ( po hodinách , jen po celých dnech.) to musím ty dny zadat třeba po hodinách neoml. absenci? Nebo můžu vysčítat a dát jeden den?
v docházce bude mít u jednotl. dnů, kdy nebyl přítom určitou dobu zadanou jako neoml. absenci, až budete zpracovávat mzdu (ve výpl. pásce) bude nasčítáno v hodinách, příp., když to bude více dnů, uvedete počet dnů (aby se správně srazilo a odvedlo zdrav. poj. - celých 13,5 % se sráží zam-ci)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 10. 2009 9:12
Co dělat se zaměstnancem, který neustále chodí pozdě do práce. Dostal už dopis upozornění na povinost chodit včas do práce § 81 ZP a možnost výpovědi podle § 52 g. Ale nic se nezměnilo, pořád chodí pozdě. Za celý měsíc se mu to nasbírá na nějakých 9 hodin.
Jak by jste to řešili, prosí o pomoc. Jestli mu dát neomluvenou absenci a krátit dovolenou? Nebo jak ty neodpracované hodiny vykázat? Odbory nemáme.