Re: Pojistná událost-osobní automobil
Trochu se v tom nevyznám, jak Vám mohla pojišťovna poslat víc, než byla faktura? Jedině v případě, že jste měl úhradu od pojišťovny rozpočtem. V opačném případě vám pojišťovna jako plátci posílá částku bez DPH. Vy servisu uhradíte celou fakturu, nárokujete si DPH, základ jde jako daňový výdaj a úhrada od pojišťovny jako daň. příjem.
Re: Pojistná událost-osobní automobil
V tom případě bych fakturu dala do nákladů, nárokovala DPH a plnění od pojišťovny jako daň.příjem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Sociálka znovu opravuje JMHZ, tentokrát snad už odstranila „vážné nedostatky“
Přiznání i přehledy OSVČ musíte podat elektronicky, nově se to týká i „zdravotka“
Senátní výbor podpořil snížení záloh OSVČ, mohlo by k němu dojít od června
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
Zaměstnavatelé mají poslední šanci dohlásit údaje, jinak hrozí zamítnutí hlášení
Senioři přicházejí o miliony kvůli falešným daním. Policie varuje před novým trikem
5. 10. 2009 11:21
Dobrý den. Jsem krátce FO, plátce DPH, která si vede sama DE. Jsem samouk, a tak jsem Vás chtěl požádat o radu. Před časem mě bylo nabouráno auto, které mám v majetku firmy. Za opravu mě došla faktura na částku 3.490,- ( z toho DPH 557,35). Pojišťovna mě na účet poslala částku 5.278,-. Chtěl jsem se zeptat, zda oprava auta je mým daňovým výdajem a příjem od pojšťovny zdanitelným příjmem v plné výši ? DPH jsem si uplatnil na vstupu.
Moc Vám všem děkuji a přeji hezký zbytek dne :-)