Re: Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád
Pokusit se o to můžete. Nevím, z jakého důvodu chcete, aby řízení vedl jiný úřad, ale univerzální důvod bych v omluvě pro nedostavení se na uvedený termín předvolání uvedl §6 odst.2 SŘ. Samozřejmě by muselo platit, že např. již nepodnikáte nebo jste již prodal nemovitost v jiném kraji, blíže §11 odst.1 SŘ.
Re: Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád
Dobrý den, děkuji za odpověď, v mém případě se jedná o projednání dopravního přestupku a pouze mi přijde neekonomické a časové náročné jezdit k projednání nějakých 150km jedna cesta. Jsem fyzická osoba a myslím tedy, že je možné použít oba paragrafy, které uvádíte. V případě, že se pletu mě prosím opravte. Příjemný den TN
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
5. 10. 2009 11:42
Dobrý den,
mám dotaz, zda má převolaný možnost nebo právo zažádat o přeložení ústního jednání k úřadu místně příslušnému k jeho tvalému bydlišti v případě, že je předvolán k úřadu v jiném kraji. Mockrát děkuji za odpověď Tomáš N.