Re: Vnitropodnikový předpis-roztažnost n
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, které množství příjmáte na sklad, jestli do příjemky zaznamenáváte množství při 15°C, nebo to skutečné množství. My totiž zaznamenáváme fakturované množství (15°C), teď jsme dělali inventuru a chybělo nám přibližně 6.000 litrů pohonných hmot. Nejsem si jista, jakým způsobem mám rozdíl zaúčtovat a jak stanovit normu přirozeného úbytku , tak aby v případě kontroly byl tento výpočet uznán jako průkazný. Nemohli byste mi prosím poradit, jak stanovit vnitropodnikové směrnice týkající se normy př. úbytku? Nebo mě případně na něco, někoho odkázat?
Děkuji Monika
Re: Vnitropodnikový předpis-roztažnost n
Ano, řešila jsem to cca před rokem. Zaskladňujeme fakturované množství při 15 stupních. Koeficient ztrát jsem si ve VP směrnici nakonec stanovila 0,9 % z celkového množství přijaté nafty. Daňová poradkyně i auditoři to zatím v prvním účetním období přijali.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 10. 2009 14:09
Dobrý den, prosím, poradil by mi někdo, jakým způsobem stanovit ve vnitropodnikové směrnici odchylku skutečného stavu nafty v nádrži čerpací stanice od evidenčního stavu (teplotní roztažnost)?