Vnitropodnikový předpis-roztažnost nafty

• (neregistrovaný)

5. 10. 2009 14:09

Dobrý den, prosím, poradil by mi někdo, jakým způsobem stanovit ve vnitropodnikové směrnici odchylku skutečného stavu nafty v nádrži čerpací stanice od evidenčního stavu (teplotní roztažnost)?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 10. 2009 12:58

annn (neregistrovaný)

Re: Vnitropodnikový předpis-roztažnost n
      Když se podíváte na dodací listy, tam se s touto tolerancí počítá.
      Je Vám dodáno určité množství a pod tím je propočet jaké množství odpovídá u teploty 15 stupňů celsia. My jsme u inventur tolerovaly
      odchlyku 4%.

• 10. 12. 2010 13:51

Becky13 (neregistrovaný)

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, které množství příjmáte na sklad, jestli do příjemky zaznamenáváte množství při 15°C, nebo to skutečné množství. My totiž zaznamenáváme fakturované množství (15°C), teď jsme dělali inventuru a chybělo nám přibližně 6.000 litrů pohonných hmot. Nejsem si jista, jakým způsobem mám rozdíl zaúčtovat a jak stanovit normu přirozeného úbytku , tak aby v případě kontroly byl tento výpočet uznán jako průkazný. Nemohli byste mi prosím poradit, jak stanovit vnitropodnikové směrnice týkající se normy př. úbytku? Nebo mě případně na něco, někoho odkázat?

Děkuji Monika

• 10. 12. 2010 14:21

Bivab (neregistrovaný)

Ano, řešila jsem to cca před rokem. Zaskladňujeme fakturované množství při 15 stupních. Koeficient ztrát jsem si ve VP směrnici nakonec stanovila 0,9 % z celkového množství přijaté nafty. Daňová poradkyně i auditoři to zatím v prvním účetním období přijali.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).