Re: Odhlášení všech zaměstnanců
Jestliže odhlásíte z-ce, pak odhlásíte z OSSZ i firmu, stejně tak požaduje např. VZP odhlášku, i když na to nemají oficiální tiskopis, oznamuji dopisem. Firma se sice neruší, ale tím, že nemá z-ce, odhláškou dáváte najevo, že již nejste povinni zasílat měsíční přehledy. Pokud neodhlásíte, budou vás stejně kontaktovat.
Na VZP jsem se ptala a řekli mi, že se firma nemusí odhlašovat,
Nemám to písemně.
S PSSZ mám zkušenost, že jsme při odhlášení posl.
zaměstnance odhlásili i firmu. Udělali nám kontrolu a ptali se,
jestli je možné, že v budoucnu budou zaměstnanci.
Řekli jsme, že ano. Dali to to zápisu z kontroly. Po 3 letech
byl přijat nový zaměstnanec a PSSZ nám nechala starý
variabilní symbol.
Ano, psala jsem, že ZP nemají oficiální tiskopis a některé to požadují, některé ne, každá ZP jedná sama za sebe, nemají takový nadřízený orgán jako má sociálka - ČSSZ, proto se leckdy v názorech mohou lišit, obzvlášť pokud to nestanoví zákon, je to věc výkladu. OSSZ - pokud vám nastoupí nový z-ec, opět podáte přihllášku a jedete "ve starých kolejích".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
5. 10. 2009 21:52
Dobrý večer,
zaměstnavatel odhlašuje ze stavu všechny zaměstnance. Je potřeba se odhlásit jako firma pod variabilním symbolem? Nebo VS mi zůstává pro případ, že zase někdy zaměstnance příjmu?
Děkuji
Jindřiška