Ubytování na Slovensku

• (neregistrovaný)

6. 10. 2009 7:49

Podnikatel, plátce DPH pracuje na Slovensku a do účetnictví dává zjednodušený daňový doklad za ubytování na Slovensku, odpočet si samozřejmě nemůžu uplatnit na přiznání k DPH a zaúčtuju do nákladů včetně DPH, slyšela jsem, že se dá toto DPH nějak získat ze Slovenska, nikde jsem se o tom nedočetla, nevíte někdo, zda-li existuje taková možnost?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 10. 2009 9:14

annn (neregistrovaný)

Re: ubytování na Slovensku
      ano, najdete si zástupce, který Vám na FU na Slovensku podá žádost o vrácení DPH. Jsou tam ale limity, kdy to jde. Firmy si berou vcelku velké provize cca 200 € za jedno podání. Existuje společnost česká logistická www.ceslogis.cz, která se tímto zabývá. Pokud je kontaktujete určitě Vám rádi poradí.

• 6. 10. 2009 10:38

Ila (neregistrovaný)

Nemusíte utrácet šílené peníze za vyřízení žádosti, už jsem tyto případy několikrát popisovala, na formstudio.cz si stáhněte formulář a poučení k tomu a žádost si podejte sama na adresu:
      Daňový úrad Bratislava 1, Radlinského 37, p.o.box 15, 81789 Bratislava 15, Slovenská republika. K žádosti přiložte originály dokladů, oni si je orazí a vrátí vám je zpět.

• 6. 10. 2009 10:43

annn (neregistrovaný)

Děkuji za informaci, vždy jsem žila v tom, že musí být zastoupení..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).